Zwart-wit fotografie #3

12/18/2015

Hoe prachtig ik de kleuren van de lucht ook vind, soms is een zwart-witte foto van de lucht ook heel sterk. Dit is deel drie van alle zwart-wit fotootjes op mijn blog. Met wolken, maar ook iets wat ik eerder nooit gefotografeerd heb, maar wel heel leuk is geworden. De foto's heb ik door mijn raam gemaakt toen de lucht nét even tien minuutjes heel mooi was. Daarna werd het weer een saaie grijze lucht.

Ik spring altijd een gat in de lucht als ik dat soort momenten niet mis en net even een foto kan schieten. Dan hang ik ook letterlijk half uit het raam om een shot van de lucht te schieten. 

Oké. Deze foto's zijn dus gemaakt van druppels water in een bakblik. Ik wilde jullie eerst laten raden in de comments, maar dat voelde ook wel erg overdreven. Dus een bakblik. Ik liep de keuken in en ik bedacht het zomaar. Het patroon van een bakblik is heel fijn en met een beetje juiste bewerking kun je een heel mooi contrast in de foto's zetten. Dat is wat ik heb gedaan. Ik snap dat je misschien denkt: 'wat, een bakblik?' Dat zou ik ook denken, want wie gaat er nu een bakblik fotograferen? -laatst heb ik ook uitgelopen aardappelen gefotografeerd, was heel leuk- 

Wat vind jij van mijn zwart-witte foto's? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

12 reacties

 1. Oh wauw, wat mooi!! Je hebt echt talent, jeetje <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi! En geloof me, dat bakblik is behoorlijk fotogeniek. Ik zou ook echt zoiets randoms kunnen fotograferen hahah!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. SUPER AWESOME! En een bakblik had ik niet kunnen raden, haha! Die een na laatste foto is trouwens heel bijzonder als je met je muis naar beneden scrollt. Maar misschien heb ik gewoon rare ogen en ligt het aan mij. De lucht is trouwens ook echt super pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik zie het zelf niet. Ik heb de foto natuurlijk ook zelf gemaakt dus ik weet hoe de setting eruit ziet. Thanks voor je lieve reactie.

   Verwijderen
 4. Ik vind dat echt gaaf, dat spelen met contrast, en of dat nou een bakblik is of uitgelopen aardappelen, het is allemaal mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yay, alweer een b&w post! Ik vind ze zo leuk en vooral oom di van het bakblik. X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het leek eerst een beetje op water op een lederen zetel ofzoiets, haha. Wel erg origineel Claudia! (: Ik vind die wolkenfoto's ZO mooi, wow, ze hebben zoiets mysterieus maar tegelijkertijd ook iets angstaanjagend?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, vond ik zelf ook. Ik vind ze vooral heel tof geworden :)

   Verwijderen