Een dag in de Winter Efteling

12/25/2015

Ten eerste: enjoy christmas! Geniet van je hapjes rollade en taart, van je slokjes wijn en bier en van alle kerstlichtjes om je heen. Ik baal als een stekker dat we geen witte kerst hebben, want een witte kerst is zo'n beetje alles waar ik van droom als ik aan kerst denk. In de Winter Efteling heb ik dan ook ontzettend erg genoten van de sneeuw (al was het nep) en winterse gezelligheid. 

Onze dag begon om zeven uur. Het eerste stukje met de trein en vervolgens met de auto verder. Iets voor half tien waren we bij de Efteling en de parkeerplaats was zo leeg dat we de auto helemaal voorin bij de ingang konden parkeren (ideaal toen we weer naar huis wilden). Eenmaal aangekomen hebben we als een stel ongeduldige kinderen staan wachten. Het gedoe ging maar niet open en er waren ook nog maar weinig mensen. Toen was een mede ongeduldige wachter zo wijs om even de openingstijden te checken. De Winter Efteling gaat een uurtje later open, dus dat was het moment waarop we beseften dat we nog een uur moesten wachten. 

De mensen bij de Efteling zijn op het geweldige plan gekomen om een schaatsbaan te planten in het park. Hoe ontzettend vreselijk die rode, plastic schaatsen ook zaten, het was heel fijn om even op ijs te staan. Ik heb ervan genoten om te schaatsen in onze matchende kersttruien. 

Deze suikerspin was huge. Twee keer zo groot als mijn eigen hoofd. Plus nog een beetje. Naast deze suikerspin heb ik ook heerlijke broodjes Unox gegeten en heel veel snoepjes naar binnen gegooid. En daaronder de knuffel die Pieter voor me won. Hij gooide een bal in een korf en GOAL. Ik mocht een knuffel uitkiezen. Hoe lief is deze? 


's Avonds gingen de lampjes aan en toen was het een compleet winter wonderland. Dit was de eerste keer in de Winter Efteling voor mij en ik heb genoten. Als je net als ik even een dagje winter nodig hebt en niet een fortuin wil uitgeven aan een wintersport, hallo Winter Efteling. 

Ben jij al eens in de Winter Efteling geweest? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

13 reacties

 1. Oh wauw, wat een mooie foto's allemaal! De winter Efteling lijkt me zoooo leuk, hihi :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah man, die knuffelbeer! Lovvv. Gezellige fototjes zo leuk om te zien. Die foto op het ijs vind ik de leukste, want goals he, nee grapje. Gewoon te cute. Die header is ook erg leuk zo! Nou, oké, dit was het. Doei.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die knuffelbeer!! Zo cute<3 Wat een geweldige winterse foto's allemaal, ik wil sneeeeeuw :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaaaa! Ik ben vorige week zondag naar de winterefteling geweest!! Ik heb er ook nog een paar fotootjes van, dus wellicht deel ik die ook nog ooit :). Super foto's, helemaal in winter stijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ahwn wat leuk ! die suikerspin ooooeh en zo leuk dat je vriend een beertje voor je heeft gewonnen!
  fijne kerstdagen lieve claudia !
  xx ish

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een onwijs leuke foto's! Fijne feestdagen nog:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er echt zo leuk en gezellig uit! Wat lief dat je de knuffel zelf mocht uitzoeken, en die kersttruien zijn echt super leuk samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat n heerlijke fotos!! Ik hou echt van de Efteling!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke blog heb je, ik ben je gaan volgen!! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuke, sfeervolle foto's! Ik heb vorige week meegedaan aan de Santa run in de Efteling, dat was zo'n bijzondere ervaring. De Efteling blijft gewoon leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen