Tips voor beginnende Bloggergebruikers

4/07/2014


Blogger is erg handig, maar soms zijn er dingen even lastig. Ik merkte dat ik soms dingen wilde veranderen in de opmaak, maar dat ik niet wist hoe het moest. Ik had op die momenten graag een slimme nerd naast me gehad die het uitlegde. Ik heb het uiteindelijk zelf uitgezocht hoe je bijvoorbeeld het kleine b'tje op het tabblad van de blog weg kunt halen. Ik heb een paar handige tips bij elkaar gezocht voor beginnende bloggers die Blogger gebruiken!

➸  Favicon
Laten we beginnen met het oranje b'tje bovenaan de pagina. Dit heet een favicon. Op deze afbeelding zie je hoe je een eigen favicon kunt toevoegen. Je klikt naar de indeling en vervolgens kun je links bovenaan je pagina de favicon veranderen. Je kunt bijvoorbeeld de beginletter van je blog klein in Paint zetten en deze toevoegen.


➸ Op de afbeelding klikken en dan naar het bericht gaan.
Normaal gesproken wordt de afbeelding in de bericht vergroot als je erop klikt. Ik vond dit vervelend, want ik vind het fijner als je meteen naar het artikel gaat bij het klikken op de afbeelding. Je kunt dit doen door de link van de foto te veranderen in het bericht. Je moet de link van het artikel kopiëren en deze plakken in de link. Je kunt de link ook helemaal uitzetten en dan kun je niet op de foto klikken.
➸ Woordverificatie uitzetten
Je wilt graag reageren op een blog. Je typt je reactie in en vervolgens klik je op versturen. Dan komt het. Je moet een vreselijk lange code die vaak ook nog eens onleesbaar is, invullen. Ik snap hier werkelijk waar niets van. Waarom zou er een robot reageren? Je kun dit in ieder geval op de volgende manier uitzetten op jouw blog: Je gaat naar instellingen > Berichten en reacties > woordverificatie weergeven > nee.Ik hoop dat vooral de beginnende bloggers hier wat aan hebben gehad. Er zijn nog steeds veel dingen waarvan ik niet weet hoe ze moeten, maar ik zal steeds meer ontdekken. Het gebruik van Blogger wordt steeds makkelijker!

Vinden jullie Blogger handig, of gebruiken jullie Wordpress? 

Ook leuk?

30 reacties

 1. Ik wist dit al, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het voor beginnende bloggers erg lastig is allemaal.
  Fijn dat je hier wel een artikel over schrijft :)
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lief & handig dat je dit deelt, zeker voor beginnende bloggers erg handig. Ik weet nog hoe lastig ik in het alles vond, terwijl blogger juist nog relatief makkelijk is haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handig artikel, super dat je dit deelt! Zelf gebruik ik wordpress dus ik heb er niet erg veel aan. Voor de blogger gebruikers is dit wel heel erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een handig artikel voor beginnende bloggers. Ik weet nog hoe ik mijn foto's maar niet groter kreeg, terwijl het gewoon heel makkelijk was. Ik houd mij nu bezig met html codes om daar meer verstand van te krijgen. Het liefst had ik ook een super nerd naast me zitten. Maar helaas...

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist deze dingen al, maar 't is inderdaad wel superhandig! In het begin wist ik dit ook nog niet :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel handig artikel voor beginnende bloggers, ik heb er zolang over gedaan voor ik dit eindelijk snapte haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb zelf wordpress, maar ben ooit op blogger begonnen. Zeker handig voor beginnende bloggers dit!

  Love,

  Rowan


  Personal Style Blog WWW.REDREIDINGHOOD.COM

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Handig, maar ik wist de meeste dingen al! Het is echt een superhandig artikel voor beginnende bloggers. Zelf gebruik ik als reactiesysteem iets anders namelijk Disqus. Ik vind het reactiesysteem van Blogger namelijk echt 3x niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor deze handige tips :)
  Ik werk zelf ook met blogger!

  Xx julia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik geen Blogger meer maar vind het vaak heel jammer dat je bij Blogger blogs vaak niet met Naam/URL kan reageren. Favicon is top!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik gebruik zelf blogspot maar ik vind dit handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. This is an amazing website, really enjoyed your articles. Helpful and interesting too. Turkish cuisine is now world famous.The world's first temple was built in the Neolithic period at Gobekli Tepe.You can apply for Turkey visa online. It only takes 5 minutes to apply for an electronic visa Turkey.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I think this is an informative post and it is very useful and informative. So, I would like to thank you for the effort you put into writing this article. The India e visa or Electronic Visa (eTV) is an online travel authorization. You can apply India e-visa online via e visa India website.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Keep posting, I enjoyed reading this post. What an interesting topic! I look forward to your next post. Travelers who want to travel to Turkey. They need a Turkey evisa which is designed for tourism purposes.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. It's amazing! Your way of explaining is superb. I would like to grab your attention towards our service which provides software Consulting Services using the latest technology which helps you to grow. We are available all over the world. You can check the above link to see more details.

  BeantwoordenVerwijderen