Een nieuwe lay-out: Stress, stress, stress

4/26/2014Woensdag was het moment daar. Aline kwam op bezoek. Aline is een creatief brein en kan weliswaar prachtige tekeningen maken waar je u tegen zegt. Zelf ben ik helemaal niet goed met het ontwerpen van dingen. Ik vind het allemaal 'wel leuk'. Het was hoogtijd dat een kritisch oog naar mijn blog ging kijken en het nodige veranderde.
We begonnen met de header. Deze was eerst gemaakt met gekrulde letters en redelijk breed. Aline ontwierp een hele simpele header. Dat is precies wat ik wilde. Het is belangrijk dat het allemaal niet te druk is daarboven, maar het moet er wel verzorgt uitzien. We veranderde ook de lettertypen en wat kleuren. Ik koos ervoor om hier en daar roze accenten toe te voegen om mijn oude lay-out nog een beetje aan te houden.
Ik had ook een top menubalk. Deze is door alle ellende nu niet meer te zien op mijn blog. Ik heb het gehouden op een normale, ouderwetse menubalk. Maar nu over de ellende.

Mijn berichten bevatten een 'read more' button. Deze was nog in een ander lettertype, dus veranderde ik hem. Ik had een nieuwe afbeelding gemaakt en geüpload naar Photobucket. Deze wilde ik toevoegen in mijn html en daar ging het fout. Ik drukte op sjabloon opslaan en hij gaaf vervolgens een foutmelding aan. Ik had zoiets vaker meegemaakt, dus ik maakte met niet meteen zorgen. Het komt wel goed, dacht ik. Ik haalde de link weer weg en voegde hem opnieuw toe. Weer drukte ik op sjabloon opslaan. Weer ging het fout. Ik begon het een beetje warm te krijgen.
Ik wist werkelijk waar niet wat me overkwam. Het sjabloon was gewoon helemaal fout en het was onmogelijk om mijn blog te bezoeken. Ik wist niet wat ik moest doen. Een vriendin met verstand van html ging ernaar kijken, maar kon na een uur de fout nog niet ontdekken. Ik mailde na een hele avond vol stress een berichtje naar het Blogger forum. Ik krijg vrij snel antwoord, maar ik begreep er weinig van.

Uiteindelijk heeft de vader van Aline iets veranderd in de html, maar doorslaggevend was de reddende hand van Mike. Hij belde me op Skype en ik gaf hem mijn inloggegevens. Hij heeft toen op een ander ontwerp geklikt en het was pats boek gefikst. Ik moest alleen alles opnieuw ontwerpen, maar oh wat was ik blij dat ik weer gewoon een site zag. Mike voelde zich uiteraard een baas en natuurlijk ben ik hem ook heel dankbaar.

Ik ben heel erg blij met het resultaat. Vooral de buttons die Aline ontwierp, vind ik geweldig! De buttons had ik eerst van het internet geplukt, maar ik vind het zoveel leuker dat ze nu echt alleen op mijn blog staan. Ik ben trots op hoe mijn blog er nu uitziet. Rustig en overzichtelijk. Ook heb ik de 150 volgers behaald! Wow, wat gaat het toch snel! Het voelt als de dag van gisteren dat ik de mijlpaal van 100 volgers behaalde. Ik vind het nog steeds super leuk om te bloggen en jullie reacties maken me zó blij! En voortaan sla ik een backup op van mijn html. 

Hebben jullie ook wel eens problemen met html? 

Ook leuk?

9 reacties

 1. Vervelend dat het wat moeite en stress heeft gekost, maar het resultaat is prachtig geworden <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het alvast super mooi! In de stress kan ik je vinden, want bij mij was het ook zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind alles heel erg mooi zeg! Al de moeite en stress zijn dus rijkelijk beloont <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aw je layout ziet er nu nog mooier uit!
  Ik werk op dit moment aan een nieuwe header maar jouw nieuwe logo ziet er ook prachtig uit!

  Xx julia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik snap je helemaal als er iets gebeurt met je html en je Lay-out doet raar. Dit heb ik ook gehad ik was helemaal in paniek want het wilde niet meer veranderen. En uit eindelijk ben ik er achter gekomen wat ik fout had gedaan. Ik had blijkbaar geen hekje gesloten. Maar de handigste tip van mij is altijd je oude sjabloon opslaan.
  Ik ben nu nog steeds bezig met veranderingen aan mijn blog. Ik vind je lay-out trouwens nu wel heel leuk worden. Ben benieuwd als die af is.

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ondanks alles, ziet het er hartstikke mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lief van je!
  Ik ben ontzettend trots op hoe je het doet.
  Liefs, Aline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg leuk geworden! Ik snap dat je helemaal in paniek raakt als er iets met je site mis is!
  Ik ga je volgen op bloglovin.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ken helemaal niets van html codes, dus wat goed dat jij zoveel helpers had bij het veranderen van je blog. Ik zag meteen dat er dingetjes veranderd waren, heel goed!
  Liefs, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen