5 manieren om een winters gevoel te krijgen

12/28/2015

Alle keren dat ik heb geschreven hoe leuk het zou zijn om een wat winterse weertje te hebben in Nederland. Natuurlijk kun je er zelf ook het beste van maken. Deze foto met sneeuw en al maakte ik vorig jaar. Wat zou het fijn zijn als het er snel weer zo uitziet. Voor nu heb ik vijf tips op een rijtje gezet die ook jou een nét wat winterse gevoel kunnen geven. Het is tenslotte december en vijftien graden buiten.

◇ Een hele fancy mok warme chocolademelk maken. En manier die zeker weten werkt. Haal er even alles uit wat erin zit en maak een heerlijke, grote mok chocolademelk voor jezelf. Met slagroom, nootjes, caramel en daarnaast een heerlijk koekje. 

Het logo van je blog veranderen. Deze geldt uiteraard niet voor de mensen zonder blog, maar als je ook een blogger bent, is het misschien leuk om je header te veranderen. Geef er een winters tintje aan en je geeft meteen het gevoel dat het ook echt winter is. Voor je lezers én voor jou leuk. En ook sneeuwvlokjes kun je aan je blog toevoegen.  

 Hang lampjes op en gebruik deze op je foto's. Maak je bijvoorbeeld een foto voor Instagram? Lampjes op de achtergrond doen het altijd goed. Ze geven een fijn sfeertje en onscherp zijn ze nog mooier. Ook ziet het er super gezellig uit in je kamer. 

Schaatsen. Er zijn op dit moment genoeg schaatsbanen open. Vraag een paar gezellige mensen en je kunt uren lol beleven op het ijs. Een lelijke muts op en een trui aan een gaan. Vaak zijn schaatsbanen leuk verlicht en de winterse gezelligheid is er sowieso. 

's Avonds een stadswandeling maken. Steden zijn super leuk verlicht. Kies een koopavond uit en ga winkelen in de stad. Of kies voor een avond waarop de winkels dicht zijn om een wandeling te maken zonder gestoord te worden door allemaal tienermeisjes en met H&M tasjes.  

Wat doe jij om een winters gevoel te krijgen? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

9 reacties

 1. Super leuk Claudia.. Je header veranderen vind ik echt een heel leuk idee!
  Liefs Iep xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tips! Lichtjes op mijn kamer vind ik altijd zo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik scrolde door je verhaaltje heen en dacht de hele tijd "lichtjes in de stad, lichtjes in de stad!!!" maar gelukkig noemde je die ook haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je header is zooo leuk!! Warme chocomelk, lichtjes en schaatsen zijn stuk voor stuk heel erg fijn<3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 's Avonds een wandeling maken tussen al die gezellige lichtjes vind ik altijd zo fijn! Dat geeft inderdaad wel een echt winters gevoel. Stiekem heb ik trouwens het hele jaar door kerstverlichting hangen boven mijn bed, haha. Gewoon omdat het zo gezellig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. JA. Hier ben ik het helemaal mee eens. Helaas ben ik zo'n ei dat zelf niet echt met haar lay-out om kan gaan, dus ik ga maar niks aan mijn logo doen want dan verpruts ik het vast en zeker, hihihihi. Schaatsen kan ik trouwens ook echt niet; maar naar de schaatsbaan kijken is al winters genoeg voor mij. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke tips, je header valt me nu pas op, hoe leuk! ♥ Een stadswandeling maken is ook een goede. Schaatsen wil ik ook echt doen, alleen jammer dat er geen natuurijs is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Allemaal super goeie tips hoor! En nog eentje om dat gevoeltje te krijgen dat je buiten bevriest: ga in de diepvries zitten. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen