Blistex lipverzorging

6/27/2014


Ik heb iets met lippenbalsem. Je kunt het rustig een obsessie noemen. Ik moet altijd per se een voorraadje hebben en ik heb in iedere tas zo'n fijn dingetje zitten. Ik heb honderd verschillende soorten, want ik wil altijd nieuwe uitproberen en ik maak ze nooit helemaal op. Het is een klein probleem, ja. Hoe dan ook, ik ben groot fan van onder andere Blistex. En de potjes die ik had waren echt helemaal op. Tot aan het laatste beetje met veel plezier gebruikt. Dat ik deze producten heel fijn vind, is dus duidelijk. En daarom kocht ik een nieuw voorraadje.


Mijn eerste keuze viel op de Blixtex MedPlus. Van deze blauwe potjes had ik er eerder al twee opgemaakt. Ik kreeg de tip om dit product te kopen lang geleden van mijn tante en sinds dien ben ik fan. Vooral in de winter heb ik dit product echt hard nodig, want mijn lippen zijn dan altijd heel snel schraal en ze hebben veel verzorging nodig. De MedPlus is echt ideaal als je lippen veel verzorging nodig hebben. Hij houdt je lippen namelijk een redelijk lange tijd zacht, waardoor je niet per se ieder uur opnieuw moet smeren. Dit heb ik wel bij sommige andere lipbalsems. Hij geeft bij het aanbrengen een soort tinteling op je lippen en dat vind ik alles behalve vervelend. Die tinteling blijft best een poosje hangen. Ik kocht de variant in een potje, maar hij is ook verkrijgbaar in de vorm van een stick. Het nadeel van de sticks is voor mij persoonlijk dat ze veel minder lang meegaan, omdat ik vaak teveel opsmeer.

Een nieuw product voor mij is de Blistex lip relief cream. Het meest interessante vond ik dat deze verpakking niet bestaat uit een potje of stick, maar uit een tube. Ik vind dit hygiënisch, want ik kan gewoon een kleine hoeveelheid er uit laten komen. Bij het potje gebruik je iedere keer je vinger om het op je lippen aan te brengen en hierbij raak je de balsem dus telkens weer aan. Ik moet een klein beetje in de tube drukken en er komt genoeg uit. Ik breng hem dan niet direct op mijn lippen aan, maar ik doe dat met m'n vinger. Deze lip crème geeft een minder sterke tinteling dat de MedPlus die ook niet zo lang blijft hangen. Hij trekt ook sneller in. Ook is de substantie anders. Het is een echte crème, wit en redelijk dik. Je ziet gelukkig niets meer van deze witte kleur na het aanbrengen. Beide producten hebben dezelfde soort geur. Ze ruiken een beetje naar mint en ruiken fris.Over beide producten ben ik heel erg tevreden. De MedPlus raad ik aan als je op zoek bent naar een intensievere verzorging voor je lippen. De relief cream raad ik aan als je op zoek bent naar een iets mildere verzorging die niet een te sterke tinteling achterlaat op je lippen. Welke verpakking je fijner vindt, is natuurlijk persoonlijk. Ik vind beide verpakkingen prima. Al vind ik het potje iets handiger voor in mijn handtas. Als ik te hard in de tube zou knijpen komt er namelijk te veel uit en dat is niet erg handig als je bijvoorbeeld midden in een winkel staat. Voor de MedPlus betaal je ongeveer 3,29 euro en voor de lip relief cream ongeveer 3,39.

Heb jij één van deze producten wel eens geprobeerd? 

Ook leuk?

9 reacties

 1. Ik heb dit merk nog nooit geprobeerd, alleen labello en carmex!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heel goed uit! En ik ken dat... Ik wil ook altijd een lippenbalsem op zak hebben. Ik gebruik Labello en nog een ander merk dat mij nu niet teboven komt (oeps!) x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook fan van blistex! Vooral de lip relief vind ik erg fijn in gebruik :-) www.linlicious-style.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De MedPlus vind ik erg fijn! Echt mijn redding bij droge lippen :) De tube heb ik nog niet geprobeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb 't nog nooit geprobeerd, maar ben wel heel benieuwd naar de relief cream! :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit soort producten altijd zo fijn! Ik heb wel vaak last van scheurtjes in mijn mondhoeken..
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken dit merk eigenlijk helemaal niet, maar ik ben dringend op zoek naar een goede lipverzorging! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ooit een lippenbalsem gehad van blistex (zo'n labello vorm), maar dat potje ziet er inderdaad fijner uit! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb deze producten nog nooit geprobeerd,maar ze klinken erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen