Being a tourist - Malmedy

8/27/2014


Dit is voorlopig het laatste deel van mijn being a tourist series. Maar als ik weer leuke plaatsjes bezoek ga ik gewoon weer verder. De plaats Malmedy kende ik niet, totdat ik het bezocht. Het is een plaats gelegen in Franstalig België. We reden vanuit Limburg ongeveer drie kwartier om hier te komen. Het is niet echt een plaatsje om te winkelen. Het is er ook helemaal niet groot. Maar het is er vooral gezellig. Op een plein hebben we wat gedronken en genoten van de natuur. En de wespen. Dat waren werkelijk waar de eerste wespen die ik dit jaar heb gezien, maar ze waren meteen goed aanwezig. We hadden er één gekidnapt in een flesje appelsap en hij deed er alles aan om eruit te kopen, maar het lukte hem niet. Ik ben echt zo bang voor die beesten. De mensen spraken er Frans, maar gelukkig ook een beetje Nederlands bij de restaurants. Mijn Frans is zo ver weggezakt, dat we dat niet hadden kunnen overleven. Je voudrais un coca. Zo ver zou ik komen. En mijn ouders vinden het al lastig om je ne parle pas français uit te spreken. 
Heb jij Malmedy of Franstalig België wel eens bezocht? 

Ook leuk?

6 reacties

 1. Ik kende het ook nog niet, maar het klinkt als een mooi plaatsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er inderdaad nog nooit van gehoord, maar het ziet er gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto's heb je gemaakt, ziet er heel gezellig uit daar! Ik ben er nog nooit geweest, de laatste keer dat ik überhaupt in België ben geweest is al wel 10 jaar geleden, haha. Ik wil heel graag nog een keer naar Antwerpen, lijkt me ook zo'n mooie stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's heb je gemaakt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet eruit als een mooi, pittoresk plaatsje. Geweldig, i love it <3 ! Onwijs leuk dat je van die uitstapjes maakt en wat een leuke foto's heb je gemaakt!

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen