Being a tourist - Aachen

8/21/2014


Het tweede deel van de being a tourist serie op mijn blog. (Klik hier voor deel één) Ik heb er besloten maar een soort serie van te maken, want ik bezoek zoveel leuke plaatsjes. Aangezien ik een echte toerist ben, deze titel. Voor vandaag is de stad Aachen aan de beurt. Aachen is een plaatsje in Duitsland dat niet ver van de Nederlandse grens ligt. Je bent in minder dan een uur naar Maastricht gereden, maar het is er meteen heel anders. Het landschap is anders, maar natuurlijk ook de taal en de winkels. *DM drogist, more coming soon* Mijn Duits is bar slecht, dus dat is één nadeel van het bezoeken van dit land. Maar dat is dan ook het enige nadeel. Er zijn zoveel mooie plekjes te vinden. Onder andere dus Aachen. De stad is echt ontzettend groot. We hadden best wel een probleem met het uitvinden waar we nu eigenlijk rondliepen. Gelukkig ben ik een levende tom tom, dus we kwamen uiteindelijk wel weer terug bij de auto nadat we heel veel leuks hadden bekeken. En natuurlijk wat hadden gewinkeld. De helft van de stad was wel een letterlijke bouwval. Het was echt niet normaal. Overal liepen werkmannen, er stond een enorm hoge kraan en het zag er zilver van al het metaal. Dit was jammer voor de foto's, maar ik heb alsnog een aantal hele mooie plaatjes geschoten. De mooiste selecteren is altijd heel lastig, maar hier zijn de leukste! De bouwval waar ik het over had. Echt een bouwval. 

Volgens mij heb ik wel een een goede overview van de stad kunnen laten zien met de foto's, want er was zoveel moois. En ook een aanrader is het voedsel in Duitsland. Naast de natuurlijk overheerlijke berliner bollen en harde broodjes, vonden we ook een winkel waar ze heerlijk ijs verkopen. Dus daar hebben we ook nog even van genoten. Het weer zat niet heel erg tegen, want we hebben het zonnetje gezien. Aachen is echt een aanrader. Het winkelen is leuk, maar tegelijkertijd kun je je ogen uitkijken. Er zijn veel leuke bezienswaardigheden en het barst er van de toeristen. 

Heb jij Aachen ooit bezocht? Lijkt het je wat? 

Ook leuk?

13 reacties

 1. Weer prachtige foto's! Ik heb Aachen nog nooit bezocht, ik had er zelfs nog nooit van gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik ben vorig jaar ook in Aachen geweest:) is een hele mooie stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pretty girl! Echt een leuke foto van jou! De andere foto's zijn ook echt heel mooi. Aachen doet me een beetje aan Antwerpen denken. Maar dat zei ik ook al van Maastricht, hahaha, misschien lijkt in mijn hoofd alles wel op Antwerpen. Fijn dat je het daar leuk hebt gehad. En al die lekkere dingen, mmm, krijg ik echt trek van! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's heb je geschoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's heb je gemaakt en zo damn al dat lekkers, ik krijg er honger van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's weer, ik ben er nog nooit geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, ik ga er volgend weekend heen het ziet er erg mooi en gezellig uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. IJS. MUFFINS. BERLINER BOLLEN. CLAUDIA. WAAROM WAS IK HIER NIET BIJ?!?!?!? LITERALLY. IK KRIJG HONGER VAN DIT ARTIKEL.

  nu ga ik eten. doei.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah ziet er heel leuk uit daar zeg! Leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben er ook al geweest met m'n moeder op shoptripje! Prachtige stad met super veel mooie winkels! Plus, je kan er erg lekker eten en drinken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben in Aachen (Aken) geweest met school, twee jaar geleden. We verbleven toen in Limburg en je kon voor een dag aanvinken wat je wilde doen. Fietsend richting Aachen en daar rondgestruind haha. Erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aachen is echt een heel leuk stadje! En zeker om te shoppen! Sommige dingen zijn er véél goedkoper!
  Leuke foto's trouwens!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen