Being a tourist - Maastricht

8/18/2014


Maastricht staat officieel op mijn lijstje met favoriete steden. Zaterdag was ik er voor de tweede keer en ik heb de hele middag het toeristje uitgehangen. Foto's gemaakt een heerlijk rondgelopen. Het is echt een geweldige, bruisende studentenstad en het barst er van de jonge mensen. De gebouwen staan er volgens mij al best wat jaartjes, want alles had zo'n heerlijk ouderwets, vintage stijltje. Ik heb er m'n ogen uitgekeken op de grote pleinen en tegelijkertijd rondgewandeld in de krappe, veel te drukke winkelstraten. De winkels zijn er heel leuk. Ze hebben meerdere vestigingen van de H&M, maar ook onder andere Lush kun je er vinden. Daarnaast kun je er ook leuke toeristenwinkeltjes vinden, waar ze allemaal ontzettend schattige dingen verkopen. Ik heb er een hele leuke blikken plaat voor in mijn nieuwe kamer gekocht. Wat me opviel was de grote hoeveelheid aan beelden in de stad. Het is in het zuiden van Nederland gelegen, dus een groot deel is er katholiek. Dat zag je ook terug in de Maria beeldjes op zowat iedere hoek van de straten. (Nee, dat is echt overdreven.) Maastricht is een gave stad en het is jammer dat ik er zo ver vandaan woon. Een aanrader voor mensen die net zo graag als ik de toerist uithangen, maar tegelijkertijd ook shopaholic zijn. 


Ben jij wel eens in Maastricht geweest? 

Ook leuk?

27 reacties

 1. Maastricht is zo'n leuke stad! Een deel van mijn familie woont er (klein deel) dus ik ga er wel eens heen, en het blijft gewoon leuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil ook nog supergraag een keer naar Maastricht, mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was een paar jaar geleden in Maastricht. Het was toen kerst en overal was het supermooi verlicht toen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook pas 1 keer in Maastricht geweest en ik wil er heel graag nog een keer heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind Maastricht zo'n mooie en leuke stad! Je kunt er ook zo goed winkelen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook wel eens in Maastricht geweest, vind het een erg mooie en sfeervolle stad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's, wauwie! Ik ben ook een keer een weekendje in Maastricht geweest; zo mooi daar. Het heeft iets weg van Antwerpen vind ik! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat is Maastricht toch fijn en mooooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's! Ik ben er laatst ook eventjes kort geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maastricht lijkt me een erg leuke stad! Mooie foto's heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dem pictures though - they're literally amazing (;
  Oh en ik hou van Maastricht, zo'n leuk en lievig en kneuterig en sprankelend stadje! (oh en Maastrichts klinkt ook echt héél leuk!)


  doei

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, ziet er uit als een prachtige stad. Ik ben nog nooit in Maastricht geweest, maar lijkt mij wel heel erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het ziet er uit als een gezellige stad! Ik ben nog maar een keer in Maastricht geweest, maar toen was ik nog een klein hummeltje. Helaas duurt het ongeveer 4 uur voor dat ik in Maastricht ben... dus moet ik minstens een weekend er voor uittrekken. Maar het ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik woon er een half uurtje met de trein vanaf dus wij gaan er vaak genoeg heen. Je hebt op de markt Puur liggen waar je Sleek , W7 , Real Techniques etc kan kopen. Daarnaast is de Hollister die er ligt ook geweldig!
  Lekker eettentjes op het onze lieve vrouwe plein , ja ik hou van Maastricht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah, ik heb Puur gemist. Ik wist niet dat er zo'n winkel zat! Ik had er graag even willen kijken :)

   Verwijderen
  2. Ja, veel mensen lopen het mis. Ik weet het ook nog niet zo heel lang en opzich moeilijk te vinden als je het niet weet! Want ik liep er dus ook steeds langs haha!

   Verwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Net een goede week terug van vakantie in deze stad. En dat de gebouwen er al een tijdje staan dat klopt want het is de oudste stad van Nederland. Maastricht is zeker een van de mooiere steden en hopelijk ga ik volgende maand weer

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waaa mooie foto's heb je gemaakt Claudia! Leuk hoor, ik moet er echt snel naar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mijn nummer 1 Nederlandse stad! Minder dan een uurtje rijden met de bus en ik ben over de Belgische grens in NL. Ben echt gek op winkels die we hier niet hebben; V&D, Bijenkorf, ... :) Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Ik vind Maastricht ook een geweldige stad :) Super gezellig en je kan er prima winkelen, haha. xo

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooie foto's! Het is altijd zo leuk om in Maastricht te zijn (:

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Daar wil ik ook nog een keertje heen, het is alleen iets van 4 uur in de trein.. Maar ik ga er sowieso nog een keertje heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuk! Ben deze zomer er ook al geweest! :)

  BeantwoordenVerwijderen