Zwart-wit fotografie #5

2/01/2016

Who's ready for some black and white? Nummer vijf alweer in de zwart-witte fotoserie op mijn blogje. Om februari even goed mee te beginnen. -februari, wat?- De vensterbank was deze keer het fotomodel voor mijn plaatjes. De foto's zijn heel abstract. Je ziet niet wat het is en dat is wat ik zo mooi vind. Mijn vorige zwart-witte foto's had ik gemaakt op het strand. Alles duidelijk zichtbaar en absoluut niet abstract. Dus dit artikel is weer helemaal van de andere kant, maar net zo leuk om te maken. 

Mijn eigen favoriet is zeker weten de eerste (daarom staat deze ook bovenaan), omdat op deze foto het meest 'gebeurt'. Ik ben heel benieuwd welke jij het mooist vindt. Het contrast is in iedere foto lekker omhoog gehaald, want daarmee is de foto om te toveren tot nog iets veel mooiers. De gordijnen zijn van Ikea en heel cheap. Een tip als je ook van dit soort fotografie houdt. Ze zijn heel mooi op foto's en ze maken je interieur dromerig. 

De camera instellingen:
Diafragma: 2.5
Sluitertijd: 1/1250
ISO: 100

Maak jij graag zwart-wit foto's? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

24 reacties

 1. Zo sfeervol! Mijn favoriete zijn de eerste en de vierde :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat ik de tweede en de derde het mooist vind, maar ze zijn allemaal mooi gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, heel mooi en kunstzinnig. Mijn favoriet is die met het kanten gordijntje.
  Heel mysterieus en mooi.
  Liefs Iep xo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind zwart-wit foto's erg mooi. Deze zijn ook allemaal erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn favoriet is ook de eerste. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaa die eerste is echt onwijs mooi! Heel pretty die gordijntjes<3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, Claudia. Ik ben echt fan van deze foto's. Ze zijn heel mooi geworden, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke plaatjes weer. Ze zijn echt heel mooi! De 1e en 4e zijn m'n fave, hihi. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's! Ik vind vooral de 4e foto met het gordijn heel gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gaaf, ik hou wel van abstracte foto's! Ik vind de tweede het tofst, die vind ik ook het meest mysterieus!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zwart wit foto's vind ik altijd heel mysterieus!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb zot veel liefde voor je zwart wit foto's Claudia, echt, woah. Elke keer sta je daar weer klaar met een paar fijne weg droom kiekjes, love it!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waauw, wat heerlijk arti dit, prachtig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zwart-wit fotografie is zo mooi. Het geeft sommige foto's net de extra touch die ze nodig hebben om een mooie foto te worden. En ik vind ook altijd dat er wat extra gevoel bij komt, wat dramatischer. Hele mooie foto's dit! X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super mooi! Zwart-wit fotografie geeft een heel ander beeld dan een foto in kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi gemaakt, beetje artistiek zelfs! Zelf maak ik heel af en toe zwart wit fotografie, maar dan liefst met een twist, zoals 1 voorwerp dan wel in kleur zodat het eruit springt.

  BeantwoordenVerwijderen