De schaduw is een roos

2/20/2016

bloemen foto
Thuis komen en zien dat het hele huis gevuld is met roze rozen. En witte, en rode. De tulpen ontbreken ook niet en het voelt even alsof ik in een filiaal van de Intratuin wandel. Mijn lieve moeder is gek op al het groen en het huis opfleuren is helemaal haar ding. Iets wat ik waarschijnlijk zelf ook over ga nemen, want het is zo gezellig. Ik steel de blozende bloemetjes die me aanstaren en vragen om op de foto gezet te worden. Ik moet oppassen dat ik niet mijn vingers compleet open haal aan de doornen die zacht prikken in mijn duim. Ik houd ze vast terwijl ik de zon haar werk laat doen en een prachtige schaduw verschijnt op de muur erachter. 

bloemen foto
Engelse klok
bloemen foto
Ik zie de schaduw van de roos bijna wegwandelen. Als ik er wat langer naar kijk moet ik denken aan wandelende takken en sprookjes. De schaduw van een roos is minstens zo mooi als de roos zelf. Niet gekleurd, vooral heel zwart. Een zwarte roos, maar eigenlijk roze. 

bloemen foto
Roos
Fotogeniek als ze zijn: roosjes. De foto's heb ik gemaakt met een 16 GB geheugenkaartje dat ik opgestuurd kreeg van Gsmbatterij.nl. Eentje van Kingston voor maar twee tientjes. Een prima SD kaart als je op zoek bent naar een geheugenkaart met genoeg geheugen waar je een tijdje mee vooruit kunt. Het is een Class 10 en dit betekent een schrijfsnelheid van minstens 10 MB per seconden. Ik merkte zodra ik het geheugenkaartje in mijn camera had gedaan meteen verschil. Het werkt voor mij niet lekker dat de schrijfsnelheid niet heel hoog is. Normaal gesproken gebruik ik een kaartje met een hogere schrijfsnelheid en dit zorgt ervoor dat je sneller achter elkaar kunt klikken en dat je je gemaakte foto's sneller terug kunt kijken. Ik ben gewoon gewend om snel te klikken en dit geheugenkaartje kon dat soms niet aan. Voor niet snelle klikkers: een prima kaartje om te gebruiken. Handig is dat het een klein SD kaartje is dat je ook in mobiele telefoon kunt doen. Daar zou ik hem dus eerder voor gebruiken dan in een spiegelreflex camera. 

De camera instellingen: 
ISO: 200
S: deze verschilde, maar ongeveer rond 1/2500
F: 1.8

Wat vind jij van de foto's? Liefs Claudia 

Ook leuk?

11 reacties

 1. Wauw, mooie foto's! Ik ben toevallig ook een roos aan het fotograferen geweest, hihi. Ze zijn zo fotogeniek hè. Oh ja, ik snap dat dat niet snel genoeg is voor je spiegelreflex. Dat fotografeert een stukje minder makkelijk inderdaad (ervaring haha). Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooie foto's! Ik heb nog nooit foto's met rozen gemaakt, ik schaam me een beetje. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rozen zijn echt geweldig! Mijn ma heeft pas een heleboel roosjes gehaakt, ook zo leuk, haha. En lovv schaduwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, ik houd persoonlijk wel van bloemen, maar door de manier waarop jij ze gefotografeerd hebt, ga ik ze nog meer waarderen. Prachtig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw Claudia. Deze foto's zijn zo prachtig! Echt super mooi!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat een megafijne foto's! Rozen zijn zo fotogeniek en de schaduwen niet minder<3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vind het ZO leuk om je foto's te bekijken, vooral nu ik sinds twee weken de minor fotografie volg. Interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Rozen zijn wel echt heel fotogeniek, maar je hebt echt heel goede foto's gemaakt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind die met de schaduw het mooist!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto's weer <3. Bloemen zijn zo mooi! Ik krijg meteen zin in de lente hierdoor, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen