Lichtinval fotograferen

2/16/2016

lichtinval fotograferen
Licht en schaduwen zijn mijn favoriete dingen om te fotograferen. Als je ervan houdt om te experimenteren met contrasten op foto's is een lichtinval heel mooi om te fotograferen. Deze foto's maakte ik gisteren toen het oh zo fijne zonnetje fel mijn kamer binnen scheen. Ik heb veel foto's gemaakt, allemaal bomvol met verschillende contrasten.

lichtinval fotograferen
kanten gordijnen Ikea
Het contrast tussen licht en donker is duidelijk, maar het tweede contrast is net zo leuk. Warm en koud. De zon gaf een hele warme gloed op mijn kanten gordijnen terwijl de rest van de omgeving bestond uit koude kleuren. Het zijn compleet tegenovergestelde kleuren op mijn gordijn maar het staat me een partijtje prachtig. Door verschillende filters te gebruiken of de kleuren te veranderen kun je heel veel verschillende creaties maken. Ook super leuk om te bewerken dus. De afbeelding hierboven heb ik een HB1 filter in VSCOCam gegeven. De afbeelding hieronder heb ik anders bewerkt waardoor de kleuren anders uitvallen. (=erg leuk)

kanten gordijnen Ikea
lichtinval
lichtinval
Dus, lichtinval fotograferen is leuk omdat je in de bewerking heel leuk kunt spelen met de kleuren en omdat het contrast prachtig is. Vieze ramen en kanten gordijnen werken bij deze foto's ook erg goed mee om het wat spannender te maken dan alleen zon en raam. 

De camera instellingen (verschillen, maar dit is een beetje de gemiddelde instelling): 
ISO: 100
F: 1.8
S: variërend, maar kies ongeveer 1/3200 of 1/4000

Welke foto vind jij het mooist? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

18 reacties

 1. Wat mooi! Licht doet het altijd goed op foto's, die eerste is mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waaauw deze foto's zijn zo mooi :) Vooral die met het dubbele contrast bij je gordijnen, ik heb ook van die kanten gordijnen op mijn kamer, en als de zon dan komt komt de 'kanten schaduw' op de muur en grond, dat is ook heel mooi! Liefs, Nina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die foto met dat warm-koud contrast vind ik toch wel het mooist. Licht is zo gaaf om mee te spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is dus iets wat ik echt super mooi vind! Heerlijk om die foto's te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Dit soort foto's inspireren me altijd om mijn camera te pakken en zelf aan de slag te gaan! Je hebt geweldig oog voor detail Claudia! Stuk voor stuk zijn ze onwijs goed gelukt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw ik vind de foto's zo prachtig! Vooral die met het gordijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi hoor! Vind zelf ook lichtinval heel interessant en zo prachtig om te fotograferen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wauw, echt héél mooie foto's die je gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, vooral de eerste foto vond ik erg tof, hihi. Hoe kom je toch steeds op zulke fijne ideetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo mooi :) mijn favoriete foto's zijn die van de gordijnen! Ik heb laatst ook een beetje geëxperimenteerd met mijn camera en licht en zo, echt leuk om eens te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wauw, perfect lichtinval! Vooral de foto's met het gordijn zijn geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen