De dag beginnen met fotograferen

2/22/2016

Ik rol mezelf uit bed nadat ik wakker werd van mijn biologische wekker. Kwart over negen. Mijn wifi gaat weer aan en ik bekijk even al het moois op Instagram. Mijn ochtend is in volle rust en stilte en zodra ik beneden kom zie ik een heerlijke appelflap klaarliggen. Dat wordt mijn ontbijt. Ondertussen zet ik koffie en ruik ik aan de kaneel die ik over de koffiepoeder strooi. Deze foto's zijn gemaakt op zo'n fijne ochtend. De ochtend die ik omschrijf in foto's. Als ik de gelegenheid vind om te beginnen met mijn camera doe ik dat altijd. Ik schiet een paar plaatjes en begin aan mijn latte. Deze is een klein beetje afgekoeld, waardoor de perfecte temperatuur zo mijn lippen raakt. Ik neem een hap van het met appel gevulde bladerdeeg en mijn dag is goed begonnen. 

Stiekem haal ik het gipskruid uit het vaasje en leg het om mijn bordje en glas. Ik zie naast me een paar witte stukjes vallen. Alsof het sneeuwt in de huiskamer. Mijn moeder is er nooit blij mee als ik gipskruid op mijn foto's zet, want er blijft uiteindelijk niets van over. Tegelijkertijd weet ik hoe fotogeniek het is als ik het vasthoud en op de foto zet. Dus toch maar wel.

Ik vind het heerlijk om sfeeromschrijvingen te maken. Lang leve mijn lessen creatief schrijven. Het geeft je het gevoel alsof je heel even in een verhaaltje bent. Met maar een paar woorden, dus je bent er snel weer uit. De foto's vertellen het meeste en de tekst eromheen is er voor de lezer. Heel fijn om te combineren met de eerste koffie of thee die je op een dag drinkt. Dit is ongeveer hoe een ochtend voor mij perfect is. Beginnen met fotograferen. Hoera voor vakantie. 

Hoe begin jij je dag het liefst? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

18 reacties

 1. Ik vind dit echt heerlijk om te lezen!! gipskruid is 1 van m'n favoriete soort bloemen (of wat het ook mag wezen).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super fijne sfeer plaatjes.
  Love it. Liefs Iep xo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne plaatjes. Oeh, appelflap ontbijt. Wat een feestje :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je maakt ook gewoon heel mooie foto's! Een heel fijne manier om op te starten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh ik krijg echt wel trek van zo een ontbijtje, mijn ontbijt is meestel een bolletje met chocolade hagelsag of een bakje fruit, heel snel en helemaal niet fotogeniek haha
  xx Ish

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je dat leuk geschreven! Gipskruid is mooi (en fotogeniekt) maar het stinkt wel een beetje hihi. Mijn dag begin ik lekker rustig in bed met een drankje en het liefst mijn hond in de buurt voor een lekkere kroel-partij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's heb je gemaakt. Gipskruid is wel erg fotogeniek

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk om te lezen en die appelflap te zien JUM!! Wederom prachtige foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw mooi die foto's! Vooral nummer 3 vind ik echt schitterend

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto's en fijne tekst! Ik probeer mijn maandag ook altijd zo te starten, als goed begin van de week. Alles lijkt dan zoveel relaxter te gaan de rest van de dag (en week).

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik snap dat je het leuk vindt om te doen, ze zijn zó mooi. Heb je echt een gave voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie foto's en erg fijn geschreven zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gipskruid! Veel liefde daarvoor! ♥ En wow, ja Claudia je creatieve lessen laten toch wel een gevoel achter hoor, mooi omschreven allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Altijd zo'n prachtige foto's die je maakt! Ik begin de dag meestal met een paar keer snoozen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige foto's en heel fijn om te lezen! Ik ben zelf niet heel goed in het omschrijven van sfeer dus hier kan ik van leren haha. Als je misschien tips hebt, let me know! :) Ik ga je trouwens ook even volgen op Facebook. Mooie blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige plaatjes heb je geschoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie foto's en je ontbijtje ziet er ook wel heel goed uit <3

  BeantwoordenVerwijderen