Man met Bril Koffie

2/11/2016

Man met Bril Koffie
De lekkerste koffie van Nederland. Een belofte die iedere liefhebber van koffie maar al te graag wil horen. Waar je mee wakker gemaakt wil worden. Ook het tentje waarvan ieder hipster hartje sneller van gaat kloppen, want je moet gewoon naar binnen als het Man met Bril Koffie heet. Dus dat is precies wat ik deed. Naar binnen en de koffie proeven in deze hotspot in Rotterdam.

Man met Bril Koffie
Man met Bril Koffie Rotterdam
Man met Bril Koffie
Deze koffie wordt dus voor je neus klaargemaakt. Toen ik de deur open deed, stoorde ik me meteen aan het harde geluid van de machine, maar na tien minuutjes had ik er geen last meer van. Ik en Pieter bestelde beide een latte. Het duurde even voordat het bakkie klaar was, maar toen het voor mijn neus stond, voelde het echt alsof het speciaal voor mij met heel veel liefde was gemaakt. Een beetje zo'n gevoel dat je ook hebt als je koffie van mams krijgt.

Man met Bril Koffie
cactus
En wat is een hipster koffietentje zonder een cactus op tafel? Fijn is ook, dat je een gratis glas water krijgt bij je koffie. Zo van: 'mocht je het echt niet lekker vinden, heb je hier iets om het mee weg te spoelen.' (ha ha ha ha ha)

koffie rotterdam
Nu de uiteindelijke vraag: is de koffie écht zo lekker? Ja, de koffie is erg lekker. De lekkerste van Nederland? Ik zou het niet weten. Ik ben misschien in tien van de honderden koffietentjes geweest. Ik raad Man met Bril Koffie aan en ik zou er zelf nog een keer naartoe gaan. Wel is de locatie ietwat onhandig. Niet in het centrum, maar midden in een woonwijk. Gelukkig wel op loopafstand van Rotterdam Centraal. Ook vond ik het jammer dat er niet een lekker vanille siroopje in mijn koffie kon. Koffie drinken bij Man met Bril Koffie was een compleet nieuwe ervaring in vergelijking met een koffie drinken in ieder willekeurig commercieel koffietentje. Daarom ook heel erg leuk en een nieuwe favoriete hotspot in Rotterdam.

Adres: Vijverhofstraat 70, Rotterdam - Ook in het Nederlands Fotomuseum

Welke koffie vind jij het allerlekkerst? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

12 reacties

 1. Man met bril klinkt veel belovend! Net zoals vrouw met snor ofzo. Ook al drink ik echt geen koffie, dit ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmm ik denk dat dit echt een plekje voor mijn vriend is, die heeft zo een obsessie met "echte koffie" en het hele barista gebeuren haha.
  Ik vind bijna altijd de koffie wel lekker en hij is echt een fijnproefertje dus dit moet hem wel gelukkig maken denk ik.
  Bedankt voor de fijne tip clau !
  xx Ish

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik drink eigenlijk helemaal geen koffie, maar dit ziet er wel veelbelovend uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die naam is al zo leuk en het ziet er gezellig uit! Daar wil ik wel eens koffie drinken. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha zo droog, die man (met bril) bij de koffiemachine :P Superorigineel trouwens wel, zo'n machine! En de koffie ziet er ook gewoon heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie en inspirerende foto's! Nu heb ik zin in cappucino haha, had ik dat thuis maar. Die laatste foto is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeehh mooie foto's weer, ziet eruit als een fijn plekje! Zullen we gauw weer samen gaan hotspotten? :):)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige foto's! Op de middelbare school dronk ik veel koffie. Ik vind het nog steeds erg lekker, maar word er wat nerveus van haha. Nu ben ik overgestapt op thee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh dat lijkt me daar zo gezellig! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er mooi uit! waarom lust ik geen koffie :O Dat het maar weer snel zomer is, kan ik weer lekker aan de ijskoffie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die koffie klinkt goed, mooie foto's heb je ook gemaakt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen