Being a tourist // Charroux

8/02/2015


Ten eerste, aanschouw mijn nieuwe layout. Hallo pagina gevuld met heel veel leuke dingen, inclusief bewegende foto's. Doei saai, stilstaand Blogger beeld. Ik ben er mega blij mee. Ten tweede aanschouw mijn bruine koppie op de foto hierboven. Mijn schoonfamilie had een tripje geboekt naar Zuid-Frankrijk en ik mocht voor een paar dagen mee. Naar een mega lange treinreis, inclusief metro in Parijs, onuitstaanbare hitte in een binnenlandse trein en een lange jeans. Toen ik aankwam was er een pizza. En een lieve boyfriend. En een zwembad.


Het huisje staat in de regio Auvergne, een paar kilometer van een heel oud stadje vandaan. Charroux is écht oud. Alles staat scheef, maar dit kan ik heel erg waarderen. Het is zo'n lekker cultuuruitje om naartoe te gaan. Je kijkt je ogen uit door heel veel bloemen en leuke huisjes. Het dorpje staat bekend om de mosterd die er wordt gemaakt. We kwamen in een winkeltje waar mosterd wordt gemaakt en zo'n apparaat is huge. Ik vind mosterd redelijk smerig, maar voor iedereen die het extreem lekker vindt, is het natuurlijk net als een chocoladewinkel voor mij. 

Het was er ontzettend mooi. Door kleine gangen konden we onder een gebouw doorlopen (hey perfecte belichting voor een mooie foto). Ik genoot daar ook erg van, omdat we even omringt werden door koude stenen en schaduw. Want warmte en hete zon. Over stenen gesproken (lol), er was een winkeltje waar allerlei soorten stenen werden verkocht. Ook kon je mooie potten bij de pottenbakker kopen. Pieter heeft de wasbak voor later al uitgezocht. Grapje. 

Het dorpje is tot nu toe één van de mooiste culturele plekken waar ik ben geweest. De sfeer gaf me het gevoel alsof de tijd even stil had gestaan. Alles zag er zo oud en echt uit. Charroux is gelukkig niet heel groot, dus je loopt er in een uurtje tijd doorheen en dan heb je ook wel alles gezien. Een stadje waar je nog wel heen wil als het heel warm is, want het is er niet druk. 

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van de nieuwe layout vinden. Ik ben een gelukkig meisje, want ik heb een vriendje die me heel goed heeft geholpen. Zelf ben ik niet zo'n ster in dat soort dingen. Liefs, Claudia 

Ook leuk?

3 reacties

  1. Zo mooi is het daar <3 Wij zijn een dagje nar Eguisheim geweest, ook heel mooi, zeker een aanrader! Er staat ook een verslag van op onze blog (als je dat leuk lijkt om te lezen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je layout is moooi! En wat een mooie foto's ook, krijg er helemaal een zomers gevoel van :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah ik houd van die vrolijke, schattige huisjes in Frankrijk !

    BeantwoordenVerwijderen