Een frisse middag in Parijs

8/06/2015


Gewoon m'n business. Nee, Pieter en ik hadden simpelweg een paar uurtjes over tussen de aankomst en het vertrek van de treinen toen we uit Zuid Frankrijk kwamen. Een ontzettend goed moment om foto's te maken van de prachtige stad. Het voelde alsof we bijna alle toeristische dingen wel hadden gezien. Behalve de Eiffeltoren, want daar was geen tijd meer voor. We waren er echt maar een uurtje of vijf. Maar ik heb bijna de hele tijd een camera vast gehad. Plaatjessss! 

De bruggen in Parijs zijn echt picture perfect. De kunstenaars in de inhammen zaten er ter plekke een perfecte foto te zijn. Het stikte er alleen wel van Chinezen (en heel veel andere mensen, Chinezen zijn leuk, ze smakken alleen erg) en dat maakte het soms toch wel even frustrerend als ik dacht een perfecte foto te hebben. Ach ja. En als ik op de brug dacht dat ik veel Chinezen zag, wist ik niet wat me te wachten stond toen ik bij de Notre Dame aankwam. Ik kreeg een beetje one direction fangirl gevoelens. Alsof iedereen hopeloos verliefd was op het gebouw. Ondertussen was ik nog steeds mijn jurkje vast aan het houden. Het waaide ontzettend hard en ik had een jurkje aangedaan. Wist ik veel. Het zou leuk staan bij de stad om een donkerblauwe T-shirt dress aan te trekken. Zo had ik het me bedacht. Ik liep op een gegeven moment met een knoop in mijn jurk. Ja, ik was tot het uiterste gekomen om een knoop in mijn jurk te leggen. En het hielp maar een beetje, want het volgende ding was er weer. Aka, mijn hele bovenbeen zichtbaar en mijn ondergoed nog net niet.
Het paleis vond ik echt prachtig! De foto van het jongetje en de man is echt één van de mooiste fotomomenten die ik ooit heb gezien. Door de gangen heen lopend zag ik zoveel mooie dingen. Toen we naar buiten liepen kwamen we op het plein waar de beroemde piramide staat. Ja, ik heb zo'n cliché foto gemaakt (omdat Pieter dat heel graag wilde), maar hij is zo vreemd en ik sta er heel raar op dus niet heel erg nodig om op het internet te delen.


Parijs is een mooie stad. Alle architectuur is perfect bedacht en zo prachtig. Ik heb daar het meest van genoten. Ik zal niet zeggen dat het aan te raden is om naar Parijs te gaan (wat het wel is), want dat doet zo'n beetje iedereen die er is geweest. De winkelstraten in Parijs overtreffen Oxford Street nooit, maar zo mooi als Londen is de stad zeker.

Welke plek in Parijs vind jij het mooist? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

12 reacties

 1. Prechtige foto'sss!! Heerlijke stad en heerlijke verhaaltjes van je, haha. Smakkende Chinezen, serieus nog nooit gehoord, maar good. Toen wij in Parijs waren waaide het ook al zo. Vet irritant (; X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah, mooie foto's! Liefde voor Parijs:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's! Ik was een paar jaar terug in Parijs en krijg hierdoor weer helemaal zin om terug te gaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto's zeg, ik ben er dit jaar ook nog even een dagje geweest. Een heerlijke stad, maar ik shop ook liever in London of Barcelona!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauwie wat een mooie foto's en echt leuk dat je nog even tijd had om veel te zien...
  Ik heb nog 1 vraagje: die 3e foto van onder... op wat voor camara instellingen maak je die en met wat voor lens?


  XOXO Faye (van ByFaye.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! De foto is gemaakt met een Sony A 58, een f1.8 35 mm lens, met de volgende instellingen:
   - sluitertijd: 1/1250
   - diafragma: 2.8
   - ISO: 100

   Liefs

   Verwijderen
 6. Leuk geschreven! Jammer dat je geen tijd meer had voor de Eiffeltoren, maar deze foto's zijn ook erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige foto's! Ik ben echt dol op Parijs, ben er twee weken geleden weer geweest. :) Mijn favoriete plek in Parijs is de Opéra Garnier, ik liep letterlijk met m'n mond open daarbinnen. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat een prachtige foto's! En ik ben ook helemaal verliefd op de lay-out van je blog X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, ik sluit me aan bij de rest van je lezers. Wat een prachtige foto's, ik kan het niet anders zeggen!
  Echt heel erg mooi gedaan Claudia!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat grappig! Toen ik met mijn vriend voor een dag naar Parijs ging hadden we ook geen tijd om de eiffeltoren te bezoeken. Maar een mooie stad is het zeker! Je foto's zijn heel goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen