How's the hairdo?

8/22/2015


Ongeveer een maand geleden doneerde ik mijn haar. Heel veel centimeters gingen eraf, maar ben ik er nu echt zo blij mee? Wat zijn de voor- en nadelen? Om het maar even een naam te geven, vandaag deel ik mijn hairstory met jullie. Een uitgebreid verslag over mijn ervaringen.

Klik hier om mijn eerste reactie op mijn nieuwe kapsel te lezen. Het was best raar om je eigen haar in handen te hebben. Na ongeveer een week raakte ik eraan gewend en miste ik niet meer mijn lange lokken als ik door mijn haar heen ging. Zo van, huh, het stopt zomaar. 

Ik kan best veel voordelen noemen (niet honderd voordelen, want help, lang nadenken) van kort haar. Het allergrootste voordeel is het veel sneller droog worden van mijn haar. Na een wasbeurtje kon ik eerst letterlijk uren wachten voordat het een beetje droog begon te worden. Nu gaat dat proces tien keer zo snel. Ik kan nu sneller gaan stijlen of krullen (als ik dat ooit zou doen) zonder een föhn te moeten gebruiken. Een tweede voordeel is dat mijn haar niet meer constant in mijn ritsen blijft hangen. Iedere keer als ik de rits van mijn jas, vest of wat dan ook omhoog wilde doen, had ik mijn halve kapsel in de rits hangen. Voordeel nummer drie is het niet constant in de weg zitten van je haar als je iemand zoent. Boyfriend of oma op een verjaardag, één, twee of drie zoenen, het is gewoon nooit handig als je lippen een bos haar zijn. Ik vraag me af of meer mensen met lang haar daar last van hebben, want oh het is nu zo'n bevrijding. 

Mijn haar voelt vanzelfsprekend ook een stuk lichter. Het hangt niet meer stijl naar beneden, maar er is makkelijk een beetje volume in te krijgen. En de klitten zijn verminderd met tachtig procent, echt waar. En mijn crèmespoeling en shampoo gaan twee keer zo lang mee. Oké een flink lijstje voordelen. Of ik nadelen ondervind? Eigenlijk niet. Mijn gedachte bij het zien van een foto waarop ik nog lang haar had, is meestal: 'mijn korte haar is zó leuk'. Als ik een moment even gemis naar mijn lange lokken voel, stelt het gerust dat het toch vanzelf wel weer aangroeit. 

Ik kan het alleen maar aanraden om het een keer te proberen. En doneren geeft ook een super goed gevoel. Je haar afknippen is niet zo'n big deal als je misschien denkt. Je raakt er zo aan gewend en het voelt vooral als een kleine metamorfose van je eigen hoofd. Een wereld ging voor mij open. Zou jij je haar doneren? Of ben jij een liefhebber van heel lang haar? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

6 reacties

 1. Super tof dat je het hebt gedoneerd! En stiekem vind ik dat je nog steeds lang haar hebt hoor hihi!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het hélemaal met je eens! Je haar is niet eens zo gek kort, en eerlijk gezegd vind ik kortere kapsels nog leuker ook haha.
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet je, ik vind het zo lastig om mijn haar te laten groeien. Het duuurt zo lang en dan word ik het zat, haha. Maar ik vind het allebei wel wat hebben en allebei is het ook wel mooi! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat tof om te lezen dat je nog steeds zo blij bent met je nieuwe kapsel. Ik ben het juist aan het groeien, maar het gaat naar mijn gevoel nog te langzaam (A)

  BeantwoordenVerwijderen