Een analoge camera

8/10/2015


Eindelijk heb ik er één in handen kunnen krijgen. Zo'n beetje al mijn mede-bloggers fotograferen vrolijk met een mooie, hipster analoge camera en ik was er nooit eerder aan begonnen. Eindelijk heb ik er ook zo'n één die je op alle Tumblr foto's ziet en waar je dus blijkbaar de leukste foto's mee kunt maken. Die je dan in een plakboek kunt plakken na het afdrukken. 

De oudtante van Pieter kwam op een dag aanzetten met deze camera. Mijn mond viel letterlijk open en ik zag het hele scenario voor me. Van mij foto's makend met dat ding. Het was alleen even de vraag hoe. En dat is nog steeds de vraag. Ik heb er een rolletje ingedaan en ik maak nu foto's totdat deze vol is. Vervolgens zal ik in spanning afwachten of het resultaat wow is of sucks. Ik hoop natuurlijk op een geweldig resultaat, but we will see soon. Het merk ken ik niet en het is ook nog best lastig om de camera te begrijpen. Bovenop zit een knop met heel veel verschillende standen, maar ik kan maar niet ontdekken wat deze knop doet. Als ik eraan draai, gebeurt er namelijk niets. Verder ben ik er na een paar foto's achter gekomen, dat het voorste deel van de lens voor de grootte van het diafragma zorgt. Met het achterste deel kun je scherpstellen. Het werk zo anders dan een spiegelreflex camera. Zo'n ongeveer nul overeenkomsten. 

De timer vind ik het leukst aan dit ding. Niet dat ik deze ooit zal gebruiken, maar het klinkt als een ouderwetse kookwekker. Nog meer stress dan piepjes die sneller gaan op een spiegelreflex. Ik heb dit nog nooit gedaan, dus als jij een expert bent of simpelweg weet wat wel en niet handig is om te doen, let me know. Ik kan wel wat tips gebruiken. Liefs, Claudia 

Ook leuk?

9 reacties

 1. Haha wat een leuk ding zeg! Ben benieuwd naar de foto's (:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo gaaf! Ben heel erg benieuwd naar het resultaat :) Ik heb ook een oude analoge camera maar heb hem nog niet aan de praat gekregen helaas! Vind het wel heel erg tof altijd, analoge foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik liep vroeger met zo'n camera van mijn vader (zonder rolletje voor de mini-mij) en de timer was absoluut mijn favoriete geluid aan het ding. Maar echt hè? Die camera's hebben 0 weg van de camera's van nu, ga je het resultaat delen op je blog? Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super gaaf, zo'n camera! Ben ontzettend benieuwd naar alle foto's als het rolletje vol is:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij ziet er alleen al zooo mooi uit! Ik wil er ook zo een, maar die is tot nog toe nergens te vinden.. Duimen voor een leuk resultaat! :D
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie camera! Een hele mooie eyecatcher en naast dat hij foto's maakt ook leuk om als pronkstuk neer te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou ook zo graag met zo'n plaatje fotograferen (haha, snap je 'm? leuke woordspeling :) ) , maar het ziet er inderdaad heel ingewikkeld uit (wat het dus ook is) . Dit filmpje heb ik een keer gekeken en ook al kon ik er niks mee (ik heb niet zo'n mooie camera :'( ..) voor jou kan dit misschien helpen :) . https://www.youtube.com/watch?v=6fGuToRXGQw
  x Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah, super gaaf zo'n camera! Ben heel benieuwd naar de foto's :) xo

  BeantwoordenVerwijderen