Fotograferen aan de waterkant

1/09/2016

Biesbosch foto's
De waterkant is erg fotogeniek. Vooral met een beetje wind, gaat het riet waaien en kun je prachtige foto's maken. Het lieve vriendje woont zo'n beetje aan het randje van een watertje bij de Biesbosch en we maken er regelmatig een wandeling. Omdat het zo hard waaide, was het ongeveer onmogelijk om mij mooi op de foto te krijgen, want ik had constant haar in mijn gezicht en het was koud. Maar de natuur was wel heel mooi. En de elektriciteitsmast die er stond, maakte het geheel nog fotogenieker (al zou je dat niet verwachten, want die dingen zijn meestal vreselijk lelijk). In dit artikel zal je dus niet mijn hoofd, maar riet en een elektriciteitsmast op de foto's zien. 

foto's maken
riet fotograferen
Gespot. Klopt. Een foto hierboven maakte Pieter toen ik druk bezig was met het symmetrisch op de foto zetten van de elektriciteitsmast terwijl het riet scherp moest blijven. Een tip hiervoor (mocht je de waterkant ook fotogeniek vinden) is om een korte sluitertijd in te stellen en handmatig te focussen terwijl je op dezelfde afstand blijft staan. Werkt goed hoor. Het is namelijk erg frustrerend als het riet constant uit de focus waait. 

natuur fotograferen
Je krijgt misschien vieze, modderige schoenen, maar het is de moeite waard om naar de kant toe te lopen en foto's te schieten. Let er op dat je de waterkant recht fotografeert, hoe scheef de huisjes ook zijn (check hierboven). Wil je de foto's bewerken, verhoog het contrast dan een beetje en in VSCOCam zijn de filters HB1 en HB2 heel mooi op waterkantfoto's. 

Nog meer fans van waterkantfoto's? Liefs, Claudia

Ook leuk?

22 reacties

 1. Mooie fototjes! Ik ga zelf eigenlijk nooit naar de (of een) waterkant. Misschien eens doen, hi he. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's! Ik doe zelf weinig met fotografie, zoals je weet maar de waterkant is zeker fotogeniek. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie omgeving en de foto's die je hebt gemaakt zijn echt prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's! Ik had er al een paar op je instagram account gezien. Jouw feed is zo onwijs mooooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw, wat een prachtige foto's! Erg handige tips, hihi. Ik moet ook eens naar de waterkant gaan, heel dichtbij mij is de IJssel, ga ik eens proberen! Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Riet is heel mooi en fotogeniek, en niet minder als je er een mens tussenplaatst<3 En VSCOcam maakt alles mooier haha! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooie foto's. Ze passen qua sfeer ook ontzettend mooi bij elkaar. Door dit soort artikelen heb ik nog meer zin om met mijn nieuwe camera de wijde wereld in te gaan trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooh wat een mooie plaatjes zeg! Je gaat vooruit in je fotografie! Leuk om te zien!
  Liefs Iep xo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wow! Dat is echt vlak bij mij aan het randje van Dordt! Ben je al wrl eens iets gaan drinken bij het Fluitekruid na een lange wandeling richting de "kop van 't land?" .. Dat is echt een gezellig plekje namelijk :) groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn lieve vriendje weet waar dat is! We gaan er misschien wel een keer langs!

   Verwijderen
 10. Volgens mij begin ook fan te worden hihi!! Wat een leuke blog heb je en je maakt echt mega mooie foto's! Je hebt er een volger bij :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, wat een mooie foto's! De 2e foto is prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Natuurlijk ben ik fan van de waterkant!! Vporal als er mooie fotootjes uit rollen als deze :) Scheve zin, maar hopelijk snap je wat ik bedoel. En echt tof dat je júíst de elektriciteitsmast erbij op hebt gezet, geeft een heel bijzonder effect! Meestal (eigenlijk altijd..) fotografeer ik met diafragma handmatig aanpassen, zodat 'ie de sluitertijd zelf doet.. Ik vind de sluitertijd aanpassen toch een beetje eng geloof ik :):) Hele gave foto's en het lijkt me een heerlijke plek om met vriendjelief te wandelen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet er gewoon voor zorgen dat je sluitertijd niet lager staat dan 1/50 als je uit de hand fotografeert! Liefs

   Verwijderen
 13. Mooi! Vooral de symmetrische foto! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen