Fotograferen in je raamkozijn

1/23/2016Eén van de mooiste plekjes in mijn kamer is mijn raamkozijn. Met bloemen, kanten gordijntjes en een raam waar de zon doorheen schijnt. De plek waar ik regelmatig foto's maak van van alles, want de belichting is daar het mooist. Maar het is dus heel leuk om te fotograferen en om te spelen met de focus van je camera. Vooral als er een paar druppeltjes op je raam zitten door het winterse weer. Na een heleboel foto's gemaakt te hebben, zijn dit de mooiste resultaten.

Raamkozijn fotograferen
Raamkozijn fotograferen
Raamkozijn fotograferen
Raamkozijn fotograferen
Raamkozijn fotograferen
De laatste twee zijn op een andere moment gemaakt, maar ze moesten er zeker bij. Het VELUX dakraam op de zolder in het huis van mijn ouders staat precies aan de kant waar 's ochtends de zon opkomt. Dit zorgt voor de allermooiste plaatjes. Het ijslaagje dat erop lag werd langzaam gesmolten door de zon die erop scheen. Een raamkozijn is een typisch plekje waar heel veel bloggers hun foto's maken door de inval van daglicht. Maar met een hele felle zon kun je dus ook mooie plaatjes schieten. Zeker één van mijn favoriete spots. 

Fotografeer jij graag in je raamkozijn? Of waar fotografeer jij graag? Liefs, Claudia

Ook leuk?

14 reacties

 1. Ik vind het zo leuk om te zien dat je zo creatief bent met foto's maken! En het ziet er nog heel mooi uit ook. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een mooie foto's! Ik heb geen raamkozijn, want ik slaap op zolder. Maar met een dakraam kan je inderdaad ook toffe resultaten krijgen en dat is wat ik ool vaak probeer. Ik vind dit soort artikeltjes echt heel leuk, ook omdat je niet de standaard foto's maakt zegmaar. I like! Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een mooie foto's! Ik heb geen raamkozijn, want ik slaap op zolder. Maar met een dakraam kan je inderdaad ook toffe resultaten krijgen en dat is wat ik ool vaak probeer. Ik vind dit soort artikeltjes echt heel leuk, ook omdat je niet de standaard foto's maakt zegmaar. I like! Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo had ik nog nooit naar een kozijn gekeken, dat je daar prachtige foto's kan maken! Vond de laatste foto heel mooi met die lichtinval en de druppeltjes op het raam zagen er ook heel gaaf uit! Zo knap dat je al die details ziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik fotografeer ook vaak bij het raam :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's heb je geschoten! Wat een kwaliteit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah mooi zeg! En jaa, lang leve ramen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, echt prachtig! Ik plaatste toevallig vanochtend ook een raam/druppeltjes-foto op instagram. Maar die van jou zijn wel echt schitterend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooooie kiekjes Claudia! Hoe fotogeniek kan zo'n simpel raam zijn, woah. Daar schrok ik wel even van, haha. Hoe mooi trouwens hoe je al die details hebt kunnen vastleggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, prachtige foto's heb je gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen