Winter foto's

1/19/2016

Winter foto's
Het 'soort van winterse weer' zorgt ervoor dat er heel veel fotogenieke plekjes om me heen zijn. Naast de onder- en opgaande zon die iedere dag prachtig is, is dat laagje sneeuw dat is gevallen ook iets wat me heel gelukkig maakt. De eerste winterfoto's van 2016 maakte ik de afgelopen dagen en ik vind ze veel te mooi om niet aan jullie te laten zien. Niet dat ik van plan was ze niet te laten zien. Maar je snapt het wel. Winterfoto's dus. En tips om winterfoto's te maken.

Winter foto's
Gijbelandse boerderij
winter foto's
Deze bloemen staan bij Pieter in de tuin en ze hebben een heerlijk contrast met de witte kleur van de sneeuw. Eigenlijk heeft ieder ding dat je fotografeert een mooi contrast met sneeuw. Blaadjes, takjes, bloemen, allemaal de moeite waard om even voor de sneeuw neer te leggen voor een foto.

winter foto's
winter foto's

Mocht je nu echt gek zijn op dit soort foto's, zorg dat je rond half negen 's ochtends klaar zit met je camera. Ik zet meestal om half negen mijn wekker en dan is de zon ongeveer half op, waardoor je de zonsopgang kunt fotograferen én de zon mooi je kamer binnen schijnt. Zo kun je de druppeltjes op je raam mooi vastleggen. De laatste dagen ben ik ieder ochtend wel even aan het fotograferen geweest. Ik heb daardoor wel heel erg moeten haasten, want ja, tijdnood. Misschien mijn wekker maar wat eerder zetten. Vind ik slapen of fotograferen belangrijker? (nee grapje) Er mag van mij nog véél meer sneeuw vallen en een hele dichte sloot zou ook tof zijn. -eenden die op de sloot lopen fotograferen- De winter is een super fotogeniek seizoen. 

Heb jij je winterfoto's al binnen? Of ben je meer een palbomenfotoliefhebber? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

13 reacties

 1. Palbomenfotoliefhebber over here! Maar wel super mooie foto's! De een-na-laatste is mijn favoriet. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterende foto's! Ik vind dat altijd zo mooi aan de winter, dan krijg je altijd mooie foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Luchtfoto's doen het altijd goed ! Zo mooooooi. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The sky is the prettiest thing ever.<3 (En oeps ik heb eigenlijk helemaal geen sneeuwfoto's gemaakt...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. i love your pics !!
  love from paris <3
  https://justemmalife.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie winterse foto´s. De lucht is de laatste tijd zo mooi en gelukkig kunnen we er nu nog volop van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was bang dat ik de enigste was die speciaal voor de foto er vroeg uit gaat haha
  Mooie foto's hoor:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg mooi jouw winterfoto's (vooral de eerste drie zijn zo pretty) Ik wil ook zo graag mooie foto's schieten maar ik weet niet of ik nog eerder zou opstaan, haha ;) en er is helaas ook nog niet veel sneeuw gevallen hier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ik sta er ook niet eerder voor op hoor :) Half negen is ongeveer mijn normale tijd. En hier jammer genoeg ook niet. Liefs

   Verwijderen
 9. Mooie foto's! Zou super leuk zijn als het nog echt flink gaat sneeuwen! ;) Isabella xx

  http://isafashionebella.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen