Close-ups van jezelf maken

1/24/2016

Close-ups van jezelf maken
Want een mooie, geslaagde close-up van jezelf kunnen maken, is selfie level nummer twee. Een hele uitdaging. Mijn camera heeft geen uitklapbaar schermpje, dus het is echt niet makkelijk. Natuurlijk deel ik mijn tips graag met de hele wereld en ik weet dat close-ups van jezelf maken heel lastig kan zijn. Waarschuwing: deze foto's zijn allemaal echt heel close. Echt close-ups. Als je bang bent voor ogen, klik dat vooral niet verder. Als je ogen heel mooi vindt, is verder klikken nu je volgende stap. -allemaal met een grote knipoog geschreven- -snap je?-

Close-ups van jezelf maken
Close-ups van jezelf maken
De eerste tip is meteen ook de belangrijkste. ZOEK LICHT OP. Licht is mooi. Terwijl ik deze foto's maakte, stond ik voor mijn raam waardoor het daglicht recht op mijn gezicht viel. Alles ziet er op die manier helder uit en dat geeft een natuurlijk effect. Dit effect bereik je ook door niet teveel make-up op je gezicht te gooien. Ik draag mascara, een beetje foundation en een beetje concealer. Alles zo natuurlijk mogelijk, want zo vind ik het het mooist. 

Close-ups van jezelf maken
Close-ups van jezelf maken
Focussen. Waar wil je de focus op leggen? Op je oog? Wimpers? Je haar? De twee foto's hierboven hebben duidelijk een verschil in focus. De één is op mijn haar gefocust en de ander op mijn oogbol. Hoe ik dat heb gedaan? Gewoon heel veel plaatjes schieten. Iedere keer opnieuw je camera laten focussen. Het is een verassing wat uiteindelijk scherp zal zijn. De foto's hierboven zijn niet de originele grootte. Uitsnijden is namelijk dé truc. Zonder een uitklapbaar schermpje kun je nooit weten wat je nu precies op de foto zet. Soms ziet de foto er niet uit, maar als je iets beter naar de foto kijkt, zie je dat een deel heel mooi is. Door dit stuk uit te snijden, kan er toch een mooie foto uitrollen. En dat willen we. 

Close-up met filter
En tadaaa. Op deze foto zit een filter. HB1 in VSCOCam om precies te zijn. Ook heb ik het contrast en de schaduwen nog iets bijgewerkt, maar verder heb ik dus niets bewerkt. Je hoeft helemaal geen pro te zijn in bewerken om een close-up van jezelf mooi te laten zijn. De beste tips zijn om veel foto's te maken en om te puzzelen met uitsnijden. Ben je nu heel excited en ga je een zelfportret maken? Laat het me dan even weten via Instagram (@claudiaverloop)! 

Camera instellingen:
F: 2.0
S: 1/400
ISO: 100

Maak jij graag zelfportretten? Of houd je het liever op de telefoonselfie? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

27 reacties

 1. Die laatste is echt heel tof! Ik ben heeeel toevallig gister ook even aan de slag gegaan met wat selfies, maar als je er een 50mm 1.8 op heb zitten en je geen uitklapbaar scherm hebt, dan is het errug lastig, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die afstand is inderdaad wat lastiger! 35 mm is hiervoor precies goed :)

   Verwijderen
 2. Wauw, wat een prachtige foto's zijn het geworden! Ik vind het zelf ook altijd best pittig om close ups van jezelf te maken, maar na héél veel plaatjes schieten zit er inderdaad vaak wel wat tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw je bent zo mooi! Ik maak eigenlijk nooit selfies of zelfportretten. Ik laat gewoon vaak foto's van mij maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave foto's Claudia, je ogen zijn echt mooi! Ik heb vorige week ook weer zelfportretten gemaakt, en ik herken de struggle enorm. Ik heb ook geen uitklapbaar scherm, dus 70% van de foto's zijn onscherp en raar, haha (: Maar de rest is wel gaaf geworden! Ik twijfel nog een beetje of ik ze ga delen, want ze zijn wel echt close close.. Maar ik denk dat ze nog wel voorbij komen op mn blog (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die laatste is heel pretty! Door die filter worden je ogen echt amazing. Ga ik ook eens proberen! Moet ik wel even een fancy camera aanschaffen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie foto's! Ik volg je blog pas sinds gister maar echt, je schrijft leuk, je tips zijn leuk, het ziet er prachtig uit: dus ik ben verkocht! :D Ik ga ook zeker zelf wat uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Woooow Claudia, hoe mooi dit! Ik houd echt van je fotografie artikeltjes, jeetje. Zo mooi. Ook fascinerend hoe je wimpers helemaal blur worden als je scherpstelt op je ogen, ze springen eruit! Dat filtertje maakt het af, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto's zijn het geworden ! Ik heb dit probleem ook altijd, dus ben meestal na mijn fotoshoot nog wel een poosje zoet met photoshoppen en uitsnijden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw mooie foto's! Die laatste is erg mooi bewerkt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh beauty! Je foto's zijn zo goed gelukt. Op de een of andere manier lukken mijn close up foto's nooit zo goed, maar ik zal je tips eens in mijn achterhoofd houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto's <3. En inderdaad, heel veel foto's maken: the trick. Doe ik ook! Ik heb helaas ook niet zo'n uitklapbaar schermpje op mijn camera. Oh, wat zou ik dat handig vinden zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik vind het zo stoer van je claudia dat je dit soort close ups durft te maken van jezelf.
  Ze zijn prachtig.
  Ik vind het nogal behoorlijk confronterend om foto's van mijn eigen hoofd te zien, laat staan close ups !
  xx Ish

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. (ik vond het ook best spannend hoor, maar dat laat ik gewoon niet merken)
   Thanks <3

   Verwijderen
 13. Goeie tips! Je foto's zijn echt zo mooi altijd! Ik heb laatst geprobeerd zelfportretten te maken maar werd een beetje kriege van het verkeerd-scherpstellen en heen en weer rennen met de zelfontspanner. Een 35mm lens en een afstandsbediening zijn stiekem wel een must, op mijn verlanglijstje dan maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel heel heel heel heel erg mooi! Vooral de laatste is mijn favoriet. Met het filter en wat kleine aanpassingen kom je inderdaad al een heel eind!
  Liefs Iep xo

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Aaah wauw! Ik had 'm stiekem al op instagram voorbij zien komen, maar hij blijft mooi. LICHT IS MOOOI <3 ik kan niet anders dan het met je eens zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hele gave foto's. Door deze blogpost ben ik ook maar eens gaan proberen om wat close ups van mezelf te maken. En je tips hebben heel erg geholpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super handige tips! Ik zou ook wel een wat betere lens kunnen gebruiken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen