TAG: Been there, done that

5/29/2014

Door lieve Stella werd ik getagd om deze tag in te vullen. Een tag over reizen. Ik vind reizen heel leuk, maar oh toen ik de lijst van Stella zag, bedacht ik me dat ik een ontzettend dicht-bij-huis meisje ben. Ik heb echt nog niet veel plaatsen bezocht. Maar hé, ik ben nog maar zeventien jaartjes jong en de wereld ligt nog voor mijn voeten. Geniet allemaal daarom dus vooral ook even van de dromerige Claudia. Er zijn nog zo veel plaatsen die die ik wil bezoeken op deze mooie wereld.


"Welke landen van de wereld heb je al bezocht?"

Nou hier komt de oh zo lange lijst dan (ahum):
- Spanje (toen ik twee was, dus weg herinnering die heel mooi zou moeten zijn)
- Luxemburg (ook op hele jonge leeftijd)
- België
- Engeland
- Frankrijk (toen ik richting Londen ging)
- Duitsland"Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Waar wil je écht nog een keertje heen?" 

Los Angeles, alsjeblieft iemand breng me hier. Het klimaat is daar geweldig. Oké, ik zal het best warm krijgen de eerste paar dagen, maar daar kun je je op kleden. Ja ik zou er ook willen shoppen. En dan heel veel leuke zomerse jurkjes en high waisted shorts kopen.

"Wat is jouw meest ideale vakantie?" 

Heel veel steden bezoeken. Ik vind het heerlijk om de toerist uit te hangen en honderd duizend foto's te maken. Ieder stadje heeft z'n eigen leuke plekjes en het is een genot om ergens op een bankje je ijsje op te eten dat je kocht bij een echte Italiaanse ijswinkel waar je veel te lang in de rij moest staan. En heel veel winkelen. Want winkelen is gewoon heel fijn.

"Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?"

Londen. Ik heb zoveel liefde voor deze stad. Twee keer ben ik er geweest en die twee keer waren er geweldig. Het idee dat ik zaterdag nog in Londen liep, doet pijn. Ik wil er wéér naartoe, want ik kan geen genoeg krijgen van de stad.

Laat je aller leukste vakantiefoto zien
Dit is zeker weten mijn favoriet! Mijn broertje maakte hem 'zomaar' en ik vind hem echt heel leuk geworden.

"Met wie ga je meestal op reis?"

Gezellig met paps, mams en broertjelief. Zoals een typisch Nederlands gezin bivakeren we iedere zomervakantie één of twee weekjes in een stacaravan of huisje. Kamperen doen we gelukkig niet, want ik moet er niet aan denken dat ik maar drie minuten onder de douche kan staan en niet allebei m'n benen kan scheren.

"Met wie zou je weleens op vakantie willen gaan?"

Met een groep vriendinnen. Het lijkt me geweldig om met z'n allen in een huisje te zitten en iedere dag leuke dingen te gaan doen. Gewoon lekker vrij zijn en geen rekening met ouders hoeven te houden die soms ook oude mensen dingen willen doen.

"Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?"

Een notebook om al m'n belevenissen in te schrijven, zodat ik ze later terug kan lezen. En zonnebrandcrème, want anders ben ik binnen de kortste keren burned. En ik zou gezellig een vriendin meenemen om mee te kunnen kletsen en badmintonnen. 

"Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?"

Ja, ja, ja. Dit was de vraag waarop ik wachtte. Wij zijn zo Nederland liefhebbend. Friesland, Overijssel, Drenthe, Limburg, Groningen, Texel, Terschelling, Zeeland. Overal zijn we wel een keer geweest. Of een aantal dagen of weken en anders wel een dagje, gezellig op bezoek bij familie.

"Ga je liever naar een attractiepark of een dierentuin?"

Een attractiepark. Om lekker drie keer achter elkaar in het schommelschip te gaan en er dan vervolgens kotsmisselijk uit te komen. 

Hoe gaaf is deze attractie? In een attractiepark in Duitsland. 

"Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?"

Een zonvakantie. Omdat ik er van overtuigd ben dat ik echt niet kan skiën. En ik ben sowieso meer een zomer mens dan een wintermens. Ik vind het heerlijk om op het strand te liggen en in de zee te zwemmen.

"Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?"

Vorig jaar waren we op vakantie in Limburg en we gingen een dag naar een meertje midden in de bergen in Duitsland. Het meertje lag in een dal en toen we daar aankwamen was het zo mooi. Ik voelde me super gelukkig toen ik daar in de prachtige natuur was en ik ging heerlijk in het water zwemmen. (wat trouwens best koud was)

Dit is het meertje midden in de bergen. 

"Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?"

Twee jaar geleden gingen we een weekendje weg naar België. Het was dat weekend vreselijk warm en toen we aankwamen zagen we dat we het weekend door moesten brengen in een hele kleine stacaravan. Het was er dus super benauwd. Dit vond ik echt vervelend, want je kon niet even lekker rustig in je kamer gaan zitten, omdat je daar zowat smolt van de hitte. En slapen was uiteraard ook niet een groot succes.

"Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?"

We gaan net als vorig jaar naar Limburg, dus we blijven lekker in Nederland. We hopen weer een hoop leuke plekjes te bezoeken. Hopelijk is het weer net zo goed als vorig jaar.

"Waar zou je nooit op vakantie gaan?"
Ik kan zo één, twee, drie niet echt een plek bedenken waar ik niet heen zou willen. Ik denk ergens waar er echt gevaar dreigt, net als Stella. Dan ga je gewoon niet met veel plezier naar je bestemming toe. Ik ben dan liever veilig thuis.

Dit was de tag en natuurlijk heb ik een lijstje met andere bloggers die in hun vakantiefotoalbums moeten gaan graven. Ik tag:

» Jet
» Daphne
» Romy
» Leneth
» Anouk
» Svenja

Welk land is jouw droomland en wil je heel graag bezoeken? 

Ook leuk?

18 reacties

 1. Wat een leuke tag! Ik ben al een keer in Amerika geweest maar zou er heel graag weer heen willen. En guess what, ik ga over 7 weken een rondreis maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tag! Met een groep vriendinnen op vakantie is echt heel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tag! Je hebt de vragen ook erg leuk beantwoord

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een hele leuke tag is dit, ik werd ook getagd door Stella, en ik doe hem morgen. De foto's zijn ook lekker zomers <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh leuke tag! Leuk om je antwoorden te lezen!
  Liefs, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een super tag! Ik vind het zo leuk om een kijkje te nemen in jouw vakanties :D . Wat ben je op prachtige plekken geweest, meid. Haha, ik vind het ook heerlijk om de toerist uit te hangen, maar op een gegeven moment ook te doen alsof je de hele stad op je duimpje kent. En ik maak ook altijd een heleboel foto's :) . Die foto van jou is echt heel mooi, grappig, één van mijn mooiste vakantiefoto's lijkt wel een beetje op deze. Ik sta ook met mijn rug naar de camera terwijl ik een meertje film. Dat vind ik zo'n mooie foto! Ik kwam 'm laatst toevallig tegen in een fotoboek. Ik wist niet eens dat mijn vader hem toen had gemaakt!

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind deze tag altijd zo leuk om te lezen, waar je allemaal al bent geweest en wat je al hebt gezien! Heel tof!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind deze tag altijd zo leuk om te lezen, waar je allemaal al bent geweest en wat je al hebt gezien! Heel tof!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou altijd van dit soort posts :)

  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh hihi leuk zie nu pas dat ik getagd ben. Ik ga hem invullen als ik de foto's van vakantie bestemmingen heb gevonden. Mijn droomland ik heb geen idee ik zou wel naar heel veel bestemmingen toe willen.

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Superleuke tag! Ik ben pas ook in Amerika geweest, was fantastisch! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuke tag; en wat betreft LA, mag ik dan alsjeblieft met je mee? Het lijkt me heerlijk daar <3 Wat lief dat je mij hebt getagd! Tijdens het lezen dacht ik; he dat is een leuke originele tag, die wil ik ook wel gaan doen! You read my mind ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt een leuke tag! Ik ga dolgraag op reis, ongeveer zo'n 4 keer per jaar. Dit jaar ben ik al naar Stockholm geweest, over 4 weken ga ik naar Italië, in Semptember naar zuid-Frankrijk en in December weer skiën in Italië! Echt heerlijk om naar zo'n reizen af te tellen!

  Ik ben nog nooit buiten Europa geweest en ik wil ook heel graag eens naar New York en LA!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen