Examens

5/09/2014


Maandag begint het. De examens. Vijf jaar lang heb ik op de middelbare school hard gewerkt, veel geleerd en een hoop lol gehad. In ongeveer een week tijd moet ik alle kennis die ik heb opgedaan op papier zien te krijgen. Ik zoek door het hele huis naar de pennen die het fijnst schrijven en ik probeer te leren. Met nadruk op proberen, want mijn hersens hebben hun kennislimiet bereikt en lijken niets meer op te willen nemen. Ik hoop dat ik genoeg weet om mijn examens voldoende te kunnen maken. Ik voel in ieder geval best een beetje stress. Dat betekent: veel te laat naar bed gaan, omdat ik toch niet kan slapen en ik moet leren. En midden in de nacht wakker liggen zal er ook nog wel aankomen.
Maar dan, als ik het heb gehaald: heel veel dansen, springen en een examengala. Ik ben al wekenlang op zoek naar een geschikte jurk, maar dat is lastiger dan ik dacht. Wil ik een lange jurk? Een kort jurkje? Welke kleur? Het is moeilijk kiezen. Daarnaast ben ik natuurlijk honderd prom make-up tutorials aan het kijken op Youtube. Waarschijnlijk wordt het gewoon een simpele eyeliner en mascara, zodat ik geen last ga krijgen van rare uitloopverschijnselen. Hoe dan ook, ik ben blij als het allemaal over is en ik maandenlang vrij ben en tijd heb om heel veel dingen te doen die ik leuk vind en veel te kunnen bloggen.


Deze geniale illustraties zijn gemaakt door Aline. Ik vertelde jullie pas geleden dat zij me ook heeft geholpen met mijn lay-out en dat ze een kunstzinnig brein is. Laten we allemaal even stilstaan bij deze tekeningen en langzaamaan beginnen met applaudisseren. Je kunt Aline volgen op Instagram waar ze regelmatig mooie foto's en tekeningen plaatst.

Herkennen jullie het fenomeen examenstress? 

Ook leuk?

17 reacties

 1. Heel veel succes met de examens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zat vorig jaar in hetzelfde schuitje, ik weet dus hoe je je voelt. Na -voor mij zes- zoveel jaar moet je ineens alles weten wat je geleerd hebt! Waaah! Maar, ik weet zeker dat als je goed geoefend hebt, en super je best doet, dat het echt gaat lukken! Ik zal voor je duimen (: En inderdaad, die tekeningen zijn echt heel mooi! En super toepasselijk ook. Ik ben onwijs benieuwd naar je gala outfit! Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken die stress! :p
  En wauw, die tekeningen zijn echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken het fenomeen! Veel succes meid en daarna lekker genieten van je vrijheid en tijd om te bloggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas herken ik het wel, maar probeer jezelf eraan te herrineren dat stressen totaal geen zin heeft. Doe je best, haal rustig adem en dan zie je het wel!
  Prachtige illustraties trouwens :)
  Alvast heeeeel veel succes meis, zet m op!!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel succes!

  Ik ben 3 jaar geleden op het laatste moment naar havo gestuurd (2 weken voor de examens). Dus ik had totaal geen last van examenstress omdat ik toch wist dat ik het ging halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel succes, je kunt het :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. waaaauw, de tekeningen zijn echt prachtig. En lieve Claudia; heeeeel veel succes met je examens. You can do it girl <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel succes met je examens meid, komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jaaaa ik herken het helemaal, maandag begint het ook voor mij. Alvast heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik herken alles haha, ook ik moet maandag beginnen. Heel veel succes! YOU CAN DO IT! En de tekeningen zijn trouwens echt heel leuk!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik moet die vijf jaar eerst afmaken, maar weet nu al zeker dat ik ook stress ga krijgen. Heel veel succes toegewenst! You can do it girl!

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg veel succes met je examens! Ik sta zelf ook voor 1,5 maand examens, dus ik leef met je mee :) Leuke tekeningen!
  Liefs, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen