Zwart-wit fotografie

11/17/2015


Voor alle zwart-wit fotografie liefhebbers heb ik mezelf even uitgesloofd en van alles gefotografeerd met een zwart-wit filter. Deze foto's hadden er in kleur waarschijnlijk raar uitgezien, want ik heb ze allemaal bewust in zwart-wit gemaakt. En tadaaa, hier het resultaat. 

Ik heb een paar dagen alleen maar thuis gezeten en naar buiten gaan zat er voor mij niet in. #ziekeclaudia #slapen. Ik ben gewoon van alles gaan fotograferen in de huiskamer. Mijn camera (Sony A 58 + 1.8f 35mm lens) heeft een zwart-wit hoog contrast filter en daarmee heb ik deze foto's gemaakt. Je mag overigens een gokje doen op wat er op de foto hierboven staat. Ik weet het zelf eerlijk gezegd ook niet meer. Waarschijnlijk een woonaccessoire of zoiets.

Als zwart-witte foto's een smaak hadden, hadden ze de smaak van pizza. Ik vind het plaatjes om naar te kijken en het was heel leuk om de foto's te maken. Als jij ook van fotograferen houdt, daag ik je uit om ook wat leuks vast te leggen met een zwart-wit filter. Je kunt alles zo fotogeniek maken als je zelf wil. Deze foto's zijn allemaal rondom de vensterbank gemaakt, maar ik heb nog een aantal foto's die ik misschien in een part 2 wil zetten. Ja of Nee? 

Welke foto vind jij het best gelukt? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

13 reacties

 1. Wat leuk, ik ben echt dol op zwart-wit fotografie. Geeft net wat extra's aan de foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op zwart/wit fotografie, foto's zien er dan wat spannender uit! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, ik ben de laatste tijd ook heel erg bezig met zwart-wit fotografie. Prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zwart wit lover hier!! Ik vind vooral die met dat blad erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaa part 2!! Ik hou ook echt van zwart wit fotografie, net even anders dan normaal en het is weer een kijkje vanuit een ander perspectief. Super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gave foto's! Die van de besjes vind ik het mooist (:

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's <3. Ik vind zwart-wit altijd zo sfeervol. Zelf 'vergeet' ik altijd om zo te fotograferen, moet ik echt eens mee aan de slag gaan. Of (oude) kleurfoto's achteraf zwart-wit maken, ook een optie natuurlijk :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 'Als zwart-witte foto's een smaak hadden, hadden ze de smaak van pizza.' - Claudia V., 2015.
  Ik ben dus niet de enige die letterlijk alles met pizza vergelijkt!? :D En jaa de foto's zijn zooo mooi en jaa part 2 zou leuk zijn<3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben gek op zwart-wit fotografie, dat voelt zo tijdloos!

  BeantwoordenVerwijderen