Een zonsondergang in mijn dorpje

3/08/2016

Bleskensgraaf? Nee, niemand weet waar het ligt, tenzij je je roots ergens daar in de buurt hebt of erg houdt van de molens in de Kinderdijk. Bleskensgraaf is het dorpje waar ik mijn weekenden doorbreng en waar ik zo'n beetje iedere avond de zonsondergang fotografeer. Met mijn nieuwe zoomlens is het nog leuker om de zon onder te zien gaan. Oh, en het is me voor het eerst gelukt om een zwaan op de foto te zetten. 

Ik vind deze foto's heel erg tof. Ik moest helemaal inzoomen tot 300 mm om de zwaan op de foto te krijgen en het was ook best spannend, omdat ik een complete fotoshoot van de beest maakte. Het leek soms even alsof ie zo mijn lens in kwam wandelen, dus ik ben netjes achter een hek blijven zitten. De witte stipjes op de achtergrond zijn overigens vogels die voorbij vlogen.

Ik wandel weer terug naar huis waar ik bij binnenkomst de geuren ruik van het eten dat mijn moeder aan het klaarmaken is. Ik kijk de foto's terug en ga even later aan tafel zitten. Vanaf die plek zie ik dat de lucht verandert, mooi wordt. Nog mooier. Of net zo mooi. Maar ik loop niet weg van mijn bordje vol met eten. Ik kan in eeuwigheid foto's maken van mijn dorpje en alle pracht die ze bezit.

Woon jij ook op zo'n fotogenieke plek? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

12 reacties

 1. Prachtig! Ik woon zelf ook in zo'n gehucht dat niemand kent en waar er maar 240 mensen wonen :) en de natuur is hier ongelooflijk prachtig! Ik heb er soms geen woorden voor en kan uren staren naar buiten, konijntjes, roofvogels, fazanten en zelfs een uil heb ik al gezien! Ik zou niet in de stad willen wonen hihi :)
  Liefs,
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's! Ik vind een zonsondergang altijd zo rustgevend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Love it! Wat een prachtige foto's maak je toch! Af en toe, mede door zulke plaatjes, besef ik me ineens dat we echt wel heel trots mogen zijn op ons mini dorpje (al haat ik het nog steeds dat ik 6 km moet fietsen voor het station, haha!).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is de Alblasserwaard toch mooi<3 Supergaaf trouwens ook, die foto's van de zwaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, heel erg mooi! Goed gelukt ook, de foto's van de zwaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's ziet er prachtig uit! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super ! Die foto's met die zwaan zijn echt mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aaah wat gaaf!! Ik dacht eerst dat die witte stipjes regendruppels waren, oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ik was wel blij toen ik las dat je veilig achter een hekje zat want die beesten kunnen soms agressief uit de hoek komen hoor, haha. ( : Nu zie ik ook in dat ze mooi zijn en niet alleen maar eng, hihi. Mooie foto's, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen