De Jonge Dame in Ede

3/19/2016

De Jonge Dame Ede
Als je in Ede woont of er wel eens komt, heb je vast en zeker wel van De Jonge Dame gehoord. Het tentje, gestart door Marloes (28), is een vintage koffietentje met het leukste interieur, midden in het centrum van Ede. Ik interviewde Marloes, dronk heerlijke thee, genoot van alle leuke interieur items om me heen en fotografeerde. 

De Jonge Dame Ede
De Jonge Dame Ede
"Ik ben benieuwd naar je favoriete taart", zeg ik tegen Marloes die iedere dag drie verschillende taarten bakt. "Ik heb twee favorieten, maar een lemon meringue vind ik zó lekker." (Ik heb de taart even opgezocht op Google en ik begon spontaan te kwijlen). Ze stapt weer even op om een klant te helpen en ik begin wat foto's te maken. De prachtige houten tafels vallen me meteen op. Overal waar ik kijk zie ik iets wat ik mee zou willen nemen naar huis. "De Jonge Dame is een plek waar je in je eentje koffie kunt komen drinken of waar je gezellig met vrienden een spelletje kunt doen", vertelt Marloes als ze weer tegenover me komt zitten. "Ik miste deze plek in Ede en daarom ben ik ongeveer twee jaar geleden dit koffietentje begonnen. In die twee jaar heb ik er veel vaste klanten bijgekregen. Van moeders met kinderen tot studenten."

De Jonge Dame Ede
De Jonge Dame Ede
Hoe ze aan al die leuke spulletjes komt? "Alle leuke vondsten zijn mede mogelijk gemaakt door mijn vriend. Hij heeft een goede kijk op interieur en indeling. Een poosje terug was hij reuze enthousiast over een hert dat hij had gezien en hij vond dat ik het in de winkel moest neerzetten. Maar wat moet ik met een hert", zegt ze lachend. "Uiteindelijk heb ik hem toch maar neergezet en zijn het vooral de kinderen die er iets van zeggen. Zo zit er achter ieder ding een verhaal." 

Benieuwd naar De Jonge Dame? Midden in het centrum bij de bushalte Doelenstraat (nummer 54 in die straat) vind je dit leuke en gezellige koffietentje. 

Wat vind jij van het interieur van De Jonge Dame? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

10 reacties

 1. Ziet er echt heel erg leuk uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stunning pictures ! I love all your blog <3
  Love from Paris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger kwam ik er nog wel eens in de buurt maar tegenwoordig niet meer zo veel. Wat een enige plek zeg, ik hoop echt ooit hier eens binnen te kunnen stappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit ziet er zo gezellig uit, er hangt echt een chill sfeertje! Echt supermooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. klinkt als een super leuk tentje ! nog nooit in Ede geweest alleen haha
  xx Ish

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk tentje net heerlijke koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah wat ziet dat er leuk uit zeg! Heel cute allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er zo gezellig uit, ik woon redelijk in de buurt van Ede moet daar nodig eens een bezoekje gaan brengen denk ik maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een tof tentje! Als im over een paar jaar ook in Ede ga studeren wil ik er zeker eens langs gaan. ;)

  BeantwoordenVerwijderen