Motivatie?

3/19/2014


Volgende week beginnen mijn twee tentamenweken. Dagen vol met toetsen en mondelingen. Ik moet dus echt keihard leren. Op één of andere manier is er iets in me wat heel opstandig tegenwerkt. Hierboven zie je een hele tot-do lijst. Allemaal dingen die ik moet doen. Normaal gesproken ben ik helemaal niet van de planningen, maar ik zag echt geen andere uitweg. Het is me maandag gelukt om me eraan te houden, maar gisteren ging het al de fout in.

Ik voel mezelf naar beneden lopen om troostvoedsel te halen. Biscuitjes met chocoladepasta. Uit pure verveling ga ik eten. Ik kreeg een mailtje binnen van Fontys voor mijn studiekeuzecheck. Deze heb ik gemaakt en ik vond dat ik eten verdiende. Vervolgens loop ik weer naar boven waar ik spontaan op m'n handen ga staan en ga opdrukken. Ik snap niet wat me bezielt dat ik dit ga doen in plaats van leren. Ik kreeg een idee om m'n frustratie er even uit te schrijven in een artikel, dus ik pakte mijn laptop weer en begon met schrijven. Ondertussen lagen m'n wiskunde boeken open, maar heb ik nog niet meer dan drie regels gelezen. Dit allemaal betekent dat ik op het laatste moment weer heel veel stres zal hebben en heel hard moet werken. Arme planning. Ik ga proberen me er standvastig aan te houden, maar als ik mezelf een beetje ken, weet ik dat dit niet gaat gebeuren. Maar ik houd goede hoop!

Waar halen jullie de motivatie om te gaan leren vandaan? 

Liefs Claudia

Ook leuk?

27 reacties

 1. Ik herken je gevoel helemaal. Ik ben laatste tijd ook alles aan het uitstellen. Komt ook door het mooie weer etc. Dan heb je geen zin om binnen te zitten en te studeren. Je hebt een behoorlijk lange lijst, ik hoop dat het goed komt (vast wel!). Op de een of andere manier presteer ik vaak ook wel goed onder druk, hopelijk heb jij dat ook. Heel veel succes in ieder geval! Liefs Svenja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, met het mooie weer is het inderdaad echt lastig om binnen te gaan zitten. Ik hoop dat het goed komt! Dankjewel! :)

   Verwijderen
 2. Kom op clau! You rock! ;) x L

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Balen is dat, als je motivatie zo ver te zoeken is haha! Ik herken dat wel maar dwing mezelf vaak om toch wat te doen, omdat ik zelf heel slecht tegen stress kan dus als het op het laatste moment moet lukt het me écht niet haha. Als je het nu doet, zal je jezelf daarna er dankbaar voor zijn!! Succes meis ! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je echt helemaal gelijk in haha. :) Dankjewel! X

   Verwijderen
 4. Ik voer die strijd ook elke dag met mezelf, dus ik ken het gevoel. Succes!
  Liefs, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit komt me wel heel herkenbaar voor haha. Bij mij is het ook altijd op het allerlaatste moment stressen, en negen van de tien keer komt het wel goed maar toch.. Ik moet me ook echt aan mijn lijstjes houden haha.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet 1 keer per jaar op examen (flight safety, ik werk als stewardess). Ik presteer eigenlijk het beste onder -tijds-druk, dus ik ben iemand van het laatste moment. Daarnaast schrijf ik ook altijd samenvattingen, en terwijl ik die schrijf leer ik het eigenlijk. Haha. Succes met leren!

  xoxo
  Shalane
  www.thefashionmoodboard.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah wat een tof beroep! Voor mij werkt het ook altijd heel goed om samenvattingen te schrijven.

   Verwijderen
 7. Je hebt studieontwijkend gedrag, ik ga ook altijd vaak uit verveling eten of met andere dingen bezig zijn als mijn huiswerk. De laatste tijd denk ik als ik het blijf uitstellen dan stress ik alleen maar meer dat ik het moet maken dus de laatste tijd doe ik het niet meer blijven uitstellen!
  Volgende week wens ik je trouwens heel veel succes en de week daarop natuurlijk!

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik denk dat dat precies de goede benaming is. Dankjewel <3

   Verwijderen
 8. Succes CLaudia, met het leren. Komt best goed met jou. Leuk joh, je blog. groeten Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hee! Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. Klik op de link voor meer informatie http://www.lovingyourlife.nl/2014/03/liebster-award.html Veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WOW! Ik zou aan je denken! ff deze 2 weken doorzetten en dan kan je lekker ontspannen. Succes! <3

  Doe jij al mee aan mijn giveaway? :)

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com
  www.facebook.nl/fabulousstylews

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha heerlijk dat uitstellen, herken het helemaal! Grappig beschreven ook! Succes met al je taken nog, je kunt het :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah balen dat je zo veel aan school moet doen! Even doorzetten en dan ben je er vanaf. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach, jee, wat vervelend dat je zoveel moet leren. Toetsweken zijn altijd heel stressvol en vermoeiend inderdaad! Ik ga dan ook altijd afleiding zoeken. Mijn tip: doe dat niet. Het klinkt heel makkelijk, maar het helpt echt. Doordat je andere dingen gaat doen ben misschien wel een uur of langer bezig, dan zonder al die extra dingen. Waarschijnlijk ben je dan veel eerder klaar en voel je je daar happy over! Een andere tip is: af en toe een pauze mag ook best, maar ga niet een halfuur zitten rondsurfen op internet. Lees een boek of ga iets tekenen of zo. Computer of mobiel is minder ontspannend omdat je continu bezig bent. Bij een boek lees je een verhaal en bij tekenen maak je je eigen verhaal. Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Alvast heel veel succes en geloof in jezelf!

  Xjes Femke <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super bedankt voor de tips! Ik merk inderdaad dat ik heel snel m'n telefoon en dan zit ik er ongemerkt veel te lang op. Om tussendoor een boek te lezen klinkt super slim! Dat ga ik doen! :) Dankjewel Femke <3

   Verwijderen
 14. Heel herkenbaar dit! Ik heb over enkele weken tentamens en heb totaal geen motivatie meer.. Daarom heb ik besloten om mezelf te trakteren met nieuwe schoenen als ik al m'n tentamens haal haha :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel veel succes! En dat is echt en heeeel goed plan!

   Verwijderen
 15. Succes! Je hebt een super mooie blog!

  xNailartForYou

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Motivatie om te leren moet ik echt uit mijn tenen halen. Wanneer ik iets interessant vind kan ik me wel goed concentreren maar anders is het een groot drama helaas..

  BeantwoordenVerwijderen