Ik voel me blij!

3/17/2014


Ik heb me ingeschreven voor een studie! In de toekomst ga ik waarschijnlijk als journaliste door het leven, want mijn keuze is gevallen op journalistiek. Ik heb zó lang getwijfeld. Ik vind het heel erg lastig om keuzes te maken en de studiekeuze is een keuze die veel gaat bepalen.

Het begon er allemaal al mee, dat ik in een boerengat woon en dat ik dus niet binnen één, twee, drie in de stad sta. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Tilburg. Ik reis dan langer dan een uur (bijna anderhalf). Ja, waarom ga ik dan niet gewoon op kamers? Mijn reden is heel cliché: Ik vind het gewoon fijn als ik 's avonds thuis kom en als er dan een maaltijd voor me klaar staat. Ook vind ik de kosten van een kamer gewoon ontzettend duur en ik heb op dit moment nog geen baantje.

Ik ben nu erg opgelucht, want ik hoef me geen zorgen meer te maken over mijn studie. Ik heb er super veel zin in en ik ga veel nieuwe mensen leren kennen! Mijn examen halen is nu nog wel heel belangrijk, want dan gaat het ook werkelijk waar allemaal gebeuren. Dan ga ik studeren en doen wat ik super leuk vind.

En de selfie staat er trouwens bij, omdat ik het anders een erg kaal artikel vond. Een artikel zonder foto vind ik gewoon een beetje leeg en ik lach op de foto, dus het is wel een soort van toepasselijk. :)

Welke studie doen jullie of willen jullie gaan doen? 

Liefs Claudia

Ook leuk?

33 reacties

 1. Wat fijn dat je een keuze hebt gemaakt !! Ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen :)
  Ik studeer zelf Engels in Utrecht (waar ik ook een beetje de journalistiek mee in wil) en dat is in ieder geval voor mij een hele goede keuzen geweest. Dat zal vast voor jou ook wel zo zijn!
  Succes alvast met je examens, gaat vast helemaal lukken :) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Engels lijkt me ook echt een hele leuke studie! Heel lief van je, ik hoop het ook! :)

   Verwijderen
 2. Super leuk en fijn dat je er uit bent! Niets is lastiger dan een studiekeuzen maken. Hopelijk ga je veel plezier hebben met je nieuwe studie straks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben er ook ontzettend blij mee! Dankjewel en dat gaat zeker lukken. :)

   Verwijderen
 3. Heel leuk! Ik twijfelde ook tussen Journalistiek en Communicatie, maar uiteindelijk ben ik voor Communicatie gegaan! Heel veel succes straks:) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, super! Wat leuk zeg, ik ben echt benieuwd hoe dit je gaat bevallen. Haha, ik moet nog een tijdje voor dat ik kan gaan studeren, maar ik wil op dit moment iets in dezelfde richting gaan doen. Maar ja, dat kan natuurlijk nog altijd veranderen. Hoe dit blije gevoel vast: blije mensen zijn fijn om te zien :D .

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk dat je misschien voor dezelfde richting gaat! Haha, inderdaad!

   Verwijderen
 5. Oh, wat een leuke studie ga je doen :) Hopelijk bevalt het je super goed! Ik studeer momenteel logopedie en audiologie, echt een leuke richting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook! Bij logopedie heb ik ook nog gekeken, maar dat vond ik toch niet helemaal bij me passen. :)

   Verwijderen
 6. Alvast heel veel succes met je examens! En wat fijn dat je een keuze hebt gemaakt, ik hoop dat je het naar je zin gaat hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn! Studeren terwijl je nog thuis woont is heel fijn hoor (: Uit huis gaan kan altijd nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke studiekeuze zeg! Dit wou ik vroeger ook altijd worden, maar het is uiteindelijk secretaresse geworden haha.
  Op jezelf wonen is gewoon prijzig, en ik kan het weten. Gelukkig ben ik bijna klaar met mijn opleiding :)
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Secretaresse is ook een heel leuk beroep, maar ik vind dat er in journalistiek net wat meer uitdaging zit. :)

   Verwijderen
 9. Leuke opleiding!
  Tilburg is echt een hele gezellige stad ik ben er ook regelmatig te vinden :-)

  Ik heb net je blog ontdekt en ik ben enthousiast ik ga je followen!

  Liefs Chantall

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk! Ik ga een opleiding tot fotograaf volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk, heel veel plezier! Ik heb het zelf ook een jaartje gestudeerd! XO

  POLAROID GIVEAWAY!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie keuze! Ik reis zelf ook 1,5 uur voor mijn studie Media en Entertainment Management. 1,5 uur is echt het uiterste wat ik zou willen, want langer houdt ik niet vol. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gave keuze zeg! Ik zit zelf in havo 3 en moet binnenkort een pakket uitkiezen. Zelf denk ik voor E&M. Welk pakket heb jij genomen?

  Liefs nailsbyfml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het echt heel lastig om een pakket te kiezen. Uiteindelijk is het C&M geworden. Ik haalde namelijk vrijwel alleen maar drieën voor economie. :D Ik heb nu aardrijkskunde, wiskunde A, Frans, geschiedenis en muziek als vakken en ik vind dat ik zeker de goede keuzes heb gemaakt! Succes! :)

   Verwijderen
 14. aah leuk zeg dat je een studie gevonden hebt! Jounalistiek lijkt me best interessant :)
  En je foto voegt juist toe aan het artikel, je kan zien dat je blij bent!
  Liefs Rhoda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk zeg!! Ik wil ook graag journalistiek gaan studeren en ik ben dan ook heel benieuwd hoe de studie je gaat bevallen ;)

  Xx julia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik volg zelf een soort van journalistiek en ik vind het echt heel leuk. Je zal deze richting zeker graag doen. Het is inderdaad een super belangrijke keuze die je maakt, dus ben blij voor jou dat je uiteindelijk een beslissing hebt kunnen nemen :).
  Liefs, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk!! Journalistiek lijkt me een heel toffe studie. Ik doe nu arts & media management in Utrecht :-)

  ♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dag Claudia,

  leuk om ook hier te lezen dat je zo enthousiast bent over je studiekeuze. En natuurlijk ook gefeliciteerd met je positieve advies van gisteren.

  Groeten, Malou Willemars, docent bij de intake Fontys Hogeschool Journalistiek

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik volg momenteel de studie digitale media en communicatie helaas is de studie niet wat ik ervan had verwacht dus ga ik waarschijnlijk een andere studie doen! Wel heb ik op de opendag gewerkt en zijn er super vele mensen die journalistiek gaan studeren, bizar gewoon! Haha. Wel leuk dat je je keuze hebt gemaakt en succes met je examens dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist niet dat de opleiding zo populair was! En dankjewel! :)

   Verwijderen
 20. Wat een leuke studie! Je schrijft echt heel leuk dus volgens mij is het echt helemaal jouw ding! Succes met je examens alvast!

  BeantwoordenVerwijderen