Waarom een reisje Londen een goed idee is

4/24/2015


Ik zal dat in dit artikel haarfijn uitleggen. Waarom je een reisje Londen nu op je bucket list moet zetten en snel moet uitvoeren. Ik ging voor het eerst met het vliegtuig en ook daarover meer. Waarom dit honderd keer beter is dan een busreis. Best voor de hand liggend, maar als je een reisje wil plannen, is het misschien handig om te weten. Ook was mijn reisje extra perfect door het heerlijke weer. Dit kan ik niet beloven. Als het regent als jij naar Londen gaat, heb je het iets slechter getroffen. Maar dan nog steeds stroom je waarschijnlijk over van enthousiasme en doe je eventueel een regendans. Een omgekeerde regendans, om de regen weg te sturen.

De vliegreis
Mijn vriend had vliegtickets geboekt van Easyjet. Deze zijn niet zo ontiegelijk duur en dus perfect voor studentjes als wij. Onze vlucht vertrok 's ochtends rond half negen vanaf Schiphol. We hadden daarvoor een paar uur op Schiphol rond gehuppeld, want de trein nemen een paar uur voordat het vliegtuig opsteeg, wilden we niet riskeren. Niet geslapen overigens. Het was mijn eerste keer vliegen (die keer toen ik twee was niet meegeteld) en alles was dus helemaal nieuw. Een veel beter optie dan de busreis die ik vorig jaar meemaakte. Ook een reisje naar Londen, maar dan een hele reis van ik weet niet hoeveel uur lang tussen vijftig irritante, snurkende mensen in een bus. Dat doe ik nooit, nooit, nooit meer. Van tevoren hadden we op internet al ingecheckt, wat aan te raden is. We landden rond kwart voor negen (Engelse tijd) op Londen Luton. Daarvandaan gingen met het openbaar vervoer naar het centrum van Londen. 

Van Londen Luton naar het centrum (OV)Vanaf Londen Luton Airport vertrekken pendelbussen naar het treinstation Luton Airport Parkway. Daarvandaan kun je heel makkelijk een trein nemen richting Londen. Het is een klein station, dus het is makkelijk te vinden. Je stapt uit bij St Pancras trainstation. Daar kun je overstappen op de metrolijnen richting Oxford Street etc. Let wel op dat het kopen van de treinkaartjes misschien niet heel soepel gaat. Wij hadden van tevoren kaartjes op internet besteld, maar door een fout in de machine kwamen de verkeerde kaartjes eruit. Gelukkig is met een beetje Engels goed uit te leggen wat er is gebeurd en zijn de conducteurs heel makkelijk. 

Veel winkelen en lekker etenDat is uiteraard de volgende stap. Pieter en ik hebben niet de typische toeristische dingen gedaan, maar zijn lekker gaan winkelen. Tussendoor hebben we regelmatig een pauze bij of de McDonalds, of Starbucks genomen. Even uitrusten en onze voeten laten slapen terwijl we hangend tegen elkaar op een bank zitten. Wat ik wil zeggen: neem genoeg pauze's tussendoor en geniet ondertussen van de mensen die om je heen zijn en met zo'n heerlijk Brits accent praten. 

Op tijd weer naar het vliegveld vertrekken


Ja, aanschouw even hoe ongelooflijk moe ik er op deze foto uitzie. Zo liep ik er eigenlijk de hele dag bij. Toen ik weer in de trein richting het vliegveld zat, begon ik de moeheid toch wel heel erg te voelen. Een hele nacht niet slapen en vervolgens happy Claudia vol enthousiasme uithangen in een wereldstad is toch wel intensief. De terugreis verliep gelukkig heel goed en rond negen uur stonden we weer met onze voetjes op Nederlandse grond. Een dag naar Londen kan ik helemaal aanraden, maar zorg ervoor dat je de nacht daarvoor toch wel een soort van hebt geslapen. Dan zie je er niet net als ik op iedere foto uit als een zombie. Ik hoop dat jullie iets hebben aan de shitload aan ervaringen hierboven. Ga allemaal naar Londen (met het vliegtuig, niet met een bus) en enjoy. Koop heel veel eten en maak foto's. Liefs, Claudia 

Ook leuk?

19 reacties

 1. Ik wil heel snel ook een keer naar London, lijkt me erg mooi en leuk daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben voordat ik in Londen ging wonen meerdere keren voor een dag met de bus gegaan, en vond dit eigenlijk prima te doen. Natuurlijk is het vliegtuig sneller en comfortabler, maar met een iets kleiner budget zou ik een goede busaanbieding van Groupon zeker niet afraden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had toen geboekt via Slangenreizen en het was echt niet fijn. De bus kwam te laat, de bus zat helemaal vol en ik kon niet naast mijn vriendin zitten. En ik kreeg dit voor mijn verjaardag, anders had ik het ook niet kunnen betalen hoor, haha :)

   Verwijderen
  2. Nee ik snap je wel, maar ik bedoel meer: als je echt wilt gaan maar je hebt gewoon niet zoveel geld, ga dan lekker met de bus! Ik vond het het altijd wel waard.

   Verwijderen
  3. Ja helemaal mee eens. Dat deed ik vorig jaar ook hoor!

   Verwijderen
 3. Ik ben al twee keer naar Londen geweest en heb het altijd even fantastisch gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben al twee keer naar Londen geweest en heb het altijd even fantastisch gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Londen is altijd een goed idee haha! Ik ben er nu 2 keer geweest, maar blijft leuk. Fijn artikeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil zo graag een keer naar Londen, het lijkt me zo'n mooie stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihi ik weet hoe vermoeiend het is, ik heb het ook gedaan, maar wel super leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke dag zeg. Wil ik ook nog eens, met het vliegtuig naar Londen. Het is zo'n leuke stad, ik kan er wel dagen rondlopen - maar ik snap ook wel dat je moe was haha! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moe zou ik zeker zijn haha! Maar nu wordt mijn wanderlust nog groter haha! Gelukkig volgende week Oostenrijk! Leuke post Claudia! Veel Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw ik krijg nu echt heimwee naar Londen... Het ziet er echt super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Londen staat zeker nog op mijn bucketlist, lijkt me echt een geweldige stad. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Londen is heel leuk inderdaad! Ik wil er snel weer eens heen..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Awwh ik wil ook echt een x naar london! Kisses

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik ben er ook net geweest! Ik vind die laatste foto wel wat hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een dagje naar Londen, ik heb er nu helemaal zin in! Ik vind het zo'n leuke stad! Superleuke post!

  BeantwoordenVerwijderen