Hoe kom je de herfst door?

11/01/2014


Het was gisteren Halloween, maar ik ben helemaal geen Halloween meisje, dus ik heb niet een prachtige Halloween make-up look gemaakt of een mooie pompoen gecreëerd. Wel merk ik dat ik een herfst meisje ben. Ik begin steeds meer van de herfst te houden. Ik prop mijn Instagramaccount helemaal vol met plaatjes van bladeren en chocolademelk. Ik was ooit een herfsthater door de hoeveelheid aan regen die er altijd valt in dit seizoen. Maar ik hoef sinds dit schooljaar niet meer ver te fietsen naar school, dus ik merk er niet heel veel van. Nu geniet ik juist van al het moois om me heen wat de herfst met zich meebrengt. Ik vind dat het geen kwaad kan om een artikel aan de herfst te wijden. Of twee. Of misschien wel drie. Dat ligt natuurlijk net aan mijn herfstige inspiratie. Vandaag wilde mijn inspiratie graag vertellen hoe ik de herfst doorkom. Dus wat ik uitvoer op een regenachtige middag waarop de bladeren van de bomen af worden getrokken door de wind. 

Outfit foto's maken

Het zal je echt verbazen hoe mooi de foto eigenlijk al is zonder dat jij er zelf opstaat. Maar zodra je dan zelf poseert, wordt de foto fabuleus. Je kunt alle kanten op met de wind door je haren tot gekke poses maken omringt door bladeren. Vaak is er nog wel een zonnetje, dus heb je geen sombere foto's. Door het zonlicht en door kleuren om je heen, is de foto een vrolijk plaatje. 


Schrijven en knutselen

Als het nou heel regenachtig is dat je camera er doorweekt van gaat raken, kies dan voor een optie binnen de muren. Ga rustig op je bed zitten met een kop thee op je nachtkastje (en oreo koekjes) en begin met schrijven. Ik vind het heerlijk om rustig de tijd te nemen om woorden op papier te zetten. En ben je een creatief persoon, google dan voor leuke DIY's. 

The Hobbit kijken

Vorige week keek ik voor het eerst de twee delen van The Hobbit en oh wat een geweldige films zijnd dat. De humor is prachtig en het verhaal is heel sterk. De film heeft in veel momenten een diepere betekenis en tegelijkertijd is alles fantasie. Ik ben ook een groot fan van Narnia. Beide heerlijke filmtitels om te kijken in deze tijd van het jaar. 

Herfstrecepten uitproberen

Op de blog van Laura zag ik een heel leuk recept voorbij komen. (klik ) Het ziet er super leuk uit en het lijkt me heerlijk. Ook vind ik de herfst het perfecte moment om kruidnoten zelf te bakken. Ik vind ze zelfgemaakt mega lekker en ik ga mijn moeder maar overhalen om een keertje op zondagmiddag gezellig kruidnootjes te bakken. 


Een boswandeling 

Heel voor de hand liggend, maar het is echt geweldig. Ik heb hier ook een heel artikel aan gewijd. Hoe geweldig boswandelingen zijn. Als je nu lucky bent en niet zo hopeloos als ik, kun je gezellig met je boyfriend een wandeling maken. Lekker over dingen praten en genieten van de natuur. Als je net als ik het moet doen met een hond, is dat op zich ook prima. Honden worden ook heel gelukkig van bladeren en modder dus ze zullen door het dolle heen geen. Oh en als je niet van bladeren houdt, ga dan naar het strand. 

Shoppen

En veel te veel sjaals en warme, dikke truien kopen. Want hallo, je moet het wel lekker warm hebben anders bevries je. En natuurlijk zijn er honderd opties. Een overdekt winkelcentrum is heel leuk. Ik kan dan het Alexandrium in Rotterdam aanraden. Een overdekt winkelcentrum en als je even een frisse neus wil halen, loop je een stukje naar buiten. Dan na een paar meter heb je de Primark bereikt en kom je binnen in een hitte, een warmte vol met mensen. Waar je ook zeven paar sokken voor drie euro kunt kopen. En heel veel fluffy sokken. Voor de afwisseling is een dag naar de Ikea natuurlijk altijd een aanrader. Veel te veel kaarsen en kussens kopen. Ieder bed uitproberen totdat medewerkers je irritant gaan vinden en je uit de winkel zetten. 

Wat doen jullie het liefst in de herfst? 
Is de herfst jouw favoriete seizoen, of houd je er juist helemaal niet van? 

Ook leuk?

11 reacties

 1. Fijne tips! Ik vind de herfst altijd wel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa shoppen en lekkere dingen bakken! That's ma thang! Hahah!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dingen bakken is zoo leuk! Ik maak altijd bepaalde cakejes, en ze zijn goddelijk. (En dat recept van Laura wil ik zeker nog een keer maken, het was ook zo lekker!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh wat een super leuke tips allemaal! Een boswandeling zou ik echt vaker moeten doen! En outfitfoto's maken is inderdaad zo leuk in de herfst! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tips. The Hobbit is echt super! Kan niet wachten totdat de volgende film in de bioscoop komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The hobbit is geweldig! Laat film 3 maar rap komen ! x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Omg hobbit. Omg boswandeling. OH EN OMG PUMPKIN COOKIES.
  loveya gurl xoxoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb zelf ook al gemerkt dat het zo leuk is om je in de herfst bezig te houden met fotografie, je kan zo'n mooie foto's nemen nu! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een boswandeling kan zo relaxed zijn!
  Echt hele goede tips, thanks for sharing ;)
  hihi ik moet de hobbit echt eens gaan kijken volgens mij!
  Fotografie is zeker ook een aanrader, de verschillende herfstkleuren geven zo veel inspiratie voor foto's en artikelen ;)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk lijstje! Ik kan de herfst ook steeds meer appreciëren!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke ideeën, fotograferen is nu echt prachtig met al die kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen