The Ireland Series | Belfast, Noord-Ierland

6/27/2016

Toen ik mijn voeten op deze vloer zette, wilde ik het liefst alle tegels stuk voor stuk meenemen. Nu doen ze me denken aan de straten en sprookjesachtige gebouwen in Belfast, met als hoogtepunt de universiteit. Het brengt me even terug naar het moment waarop ik mijn camera op moest bergen, omdat het zo hard begon te regenen nadat ik deze foto's had gemaakt. Met anderhalf uur vliegen, zet ook jij je voeten op de grond van Belfast. Zelf kwam ik er met de bus (de reis duurde ongeveer 2,5 uur) vanuit Dublin. 

Het was letterlijk een sprookjeswereld gemengd met een stad en een menigte tussen de bergen van Noord-Ierland. Daarom eigenlijk perfect voor iedere foto die je zou willen maken. Het mooiste plaatje was wat ik zag toen ik om de hoek van een straat keek: de bergen die heel dichtbij leken, maar waarschijnlijk kilometers en kilometers ver van mijn vandaan waren. 

Belfast was totaal anders dan Dublin. Wat mij betreft nét iets leuker, door de mooie gebouwen, leuke huisjes en natuur. In de wijk waar we verbleven was het ook stuk rustiger en werd je niet wakker van toeterende auto's. En om de hoek was een straat vol leuke boekwinkeltjes (waar je echt voor bijna niets een boek kon kopen) en tweedehands winkels. Dus ja: een aanrader! 

Zou jij Noord-Ierland willen bezoeken? 
Liefs, Claudia 

Ook leuk?

9 reacties

 1. Wauw zo ontzettend mooi! Ierland lijkt me echt gaaf, hoe tof dat je daar bent geweest! Ik wil oook. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een super leuke stad om heen te gaan. Mooie foto's heb je gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's maak je toch altijd! Echt inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's, Clau! Nu ik dit zo zie, zou ik er zeker een keer heen willen gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Belfast lijkt mij ook onwijs leuk om te bezoeken! Dublin ook trouwens dus misschien kan ik het een keer combineren. Was het duur om van Dublin naar Belfast te reizen met de bus? :) Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is goed te doen hoor! En nee, de prijs viel hartstikke mee. Uit m'n hoofd was je met ongeveer twee tientjes klaar.

   Verwijderen
  2. Thanks voor de info! Dat valt inderdaad heel erg mee :D

   Verwijderen
 6. Mooie foto's! Ik ben twee jaar geleden met school naar Dublin geweest, dat vond ik wel een leuke stad maar niet super impressive. Nu ben ik wel benieuwd naar Belfast!

  BeantwoordenVerwijderen