Een toren beklimmen met een slakkenconditie

9/03/2015

Je weet dat er geen ontkomen meer aan is. Hijgend als een hondje dat het veel te warm heeft, slenterend als een luie olifant. Zo'n drama kan het zijn om met een slakkenconditie een trap te moeten belopen. Ik praat, jawel, over mezelf. Na een lange vakantie zonder fietsen, zonder een willekeurige gezonde activiteit, was het een ontzettend grappig gezicht om mij De Lange Jan in Middelburg te zien beklimmen. Maar het was het voor de foto's zeker waard. 


Waarom een toren beklimmen als je Google Maps hebt? Oftewel, mijn levenloze, internetverslaafde hoofdje dat écht nooit honderd traptreden zou beklimmen voor een uitzicht. Maar hé, ik sta open voor uitdagingen/nieuwe dingen/#trybeforeyoudie/#yolo. Dus hoppa, ik die toren op met m'n beentjes. De benenwagen, zoals mensen het noemen die vinden dat alleen het woord benen simpelweg niet genoeg betekenis in zich heeft. Mijn benenwagentje huppelde snel naar boven. Af en toe stopte ik even expres om uit te rusten, eh, een foto te maken. 

Gelukkig zat er geen spinachtige meer in dit web, want dan had ik geschrokken en spontaan weer helemaal terug naar beneden gedonderd. Het was een heel mooi webje om op de foto te zetten. Alsof je terug in geschiedenis gaat. Zo oud zag het raam eruit. Er is in ieder geval geen geld voor een schoonmaakjuffrouw, want de stad achter de ramen was nauwelijks zichtbaar. 

Ik ben dol op het sfeertje dat ik deze foto's hangt. En ik prijs mezelf voor het feit dat ik een donkergroene trui droeg die dag. Het valt precies goed in de rest van de setting. Mijn tip voor vandaag is: zoek een boyfriend die je meeneemt naar plekken waar je nog nooit bent geweest. Eentje die je zelfs kan overhalen om een freaking toren te beklimmen. Als fotolocatie heb ik er weer een favoriet bij. Wel wil ik graag een tip meegeven. Ga niet op een moment dat heel Nederland en heel Duitsland op vakantie is in Zeeland. Je tenen gaan jeuken van mensen die geen moment letten op het feit dat je perfecte foto's wil maken. Houd jij ervan om torens te beklimmen? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

8 reacties

 1. Prachtige foto's, dat was die trip naar boven zeker waard ! ;)
  Ik ben al aardig wat keren de Dom opgeweest en elke keer valt het weer tegen qua conditie hahaha, dus dit is maar alste herkenbaar! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's zeg, prachtig sfeertje<3 Ik ben wel eens in Delft naar boven geklommen, maar dat is nog een aardige tippel haha..
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja oke, hoi boyfriend, take me with mehh.. haha. nee, wat leuk zeg! mooie foto's x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, trappen oplopen is voor mij ook wel een lastig karwei dankzij mijn niet-bestaande conditie haha. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een prachtige foto´s! De sfeer komt echt heel goed over en de locatie is echt heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen