Het is eraf, gone

7/16/2015


Vroeg of laat zou ik toch een keer dit artikel gaan schrijven. Het is eraf hoor. Het is 25 centimeter, maar het ziet eruit als twee meter vijftig. Hoe dan ook is er een flink stuk van mijn haar af geknipt. Het was de bedoeling om er een klein stukje af te halen, maar toen ik eenmaal op de stoel zat: waarom geen 25 centimeter? Dan kan ik het doneren. Zo gezegd, zo gedaan. En als je eenmaal die gedachte hebt, wil je niet meer terug. Het was een ontzettend impulsieve actie, want heel toevallig liep ik langs een kapsalon waar een knipbeurt niet duur was (ik arme student, remember?). Ik overwoog het al langer, maar ik dacht dat ik geen haar meer over zou hebben als ik het zou doneren. En ik wilde ook niet een heel stuk eraf knippen, wat ik vervolgens dan net niet kon doneren. Maar na passen en meten, zou ik gewoon nog 'lang' haar overhouden. Toen kwam daar de schaar. *Tromgeroffel* *Orkest* *Tromgeroffel* 

Ik heb géén idee hoe deze leuke dames van Kapsalon Promise in Bolsward heten, maar zij waren excited om mijn ultra lange haar van mijn hoofd af te knippen. De vlecht zat erin, ik hoorde de schaar en voordat ik het wist lag er een pluk haar voor me. Het gebeurde mega snel en ik heb niet getwijfeld. Anders zou ik second thoughts krijgen en dan zou er nooit meer iets van komen. Het viel allemaal heel erg mee. 

Uiteraard een before en after foto. Drie hoeraatjes voor het resultaat. Eindelijk heb ik mijn haar gedoneerd en ik ben heel blij met hoe het er nu uitziet. Het is lekker fris, luchtig en speels. Het geeft me een zomers gevoel. Honderd voordelen volgen. Zoals sneller droog haar, makkelijk wasbaar en niet honderd klitten. Het is nog steeds lang. Een meisjeskapsel, dus ik ben geen kortharige girl geworden. 

Tadaaaaaa! Ik ben gelukkig. Ik kan het iedereen met lang haar aanraden. Het is een complete verandering en het voelt oh zo goed om te doen. Ik kan alleen maar zeggen dat het me heel blij maakt. 

Wat vinden jullie van mijn nieuwe kapseltje? 

Ook leuk?

18 reacties

 1. Het ziet er weer lekker fris uit! Heel fijn voor de zomer! Ik heb het laatst ook gedaan en ik had niet blijer kunnen zijn! Ik was ook bang dat ik geen haar meer over zou houden, maar dat viel echt zo erg mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet dat er leuk uit! Inderdaad lekker fris zo! En goed dat je het gedoneerd hebt, dat wil ik ook eens doen! Maar eerst wil ik mijn haar dan wat langer laten groeien anders blijft er te weinig over, vind ik dan, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw wat super goed dat je je haar hebt afgeknipt! Ik vind het je echt super leuk staan. :-)

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Staat je goed! Mijn haar zou al lang gespleten zijn zou het op jou oude lengte komen! Haha! Mooi Claudia! Veel Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verrie prittie. Het staat heel 'gezond' en 'fris' en 'leuk', enzo. En ook fijn dat je het hebt kunnen doneren! Ook niet onbelangrijk! (: Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dit kortere haar staat je super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Staat je heel goed hoor en wat super dat je zoveel eraf hebt geknipt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed dat je dit gedaan hebt! Ik vind je haren er nu heel erg goed uitzien hoor. Ik kan me voorstellen dat je hier een lekker zomers gevoel van krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je had inderdaad echt SUPER lang haar en nu dus nog steeds, plus je hebt er iemand blij mee gemaakt, super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat staat je erg goed zeg! Ik zou het zelf ook graag willen doen maar mijn haar is korter dan dat van jou na de knipbeurt. Dus dan moet ik het wel erg lang laten groeien en ik weet niet of ik dat wel wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Daar heb ik ook al over nagedacht en ooit wil ik het wel eens doen! Je kan er iemand anders zoveel blijer met maken... Staat je goed zo korter! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, er is echt een stuk vanaf! Maar wat goed dat je dit gedaan hebt :D
  Dit korte (maar nog steeds lange) kapsel staat je echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel dapper! En zo kort is het eigenlijk ook weer niet..Staat je goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jaaa wat mooi girl! Toen ik het doneerde had ik een lange bob en nu, een jaar later, heb ik net zulk lang haar als jij nu. Supertof dat je het gedaan hebt en ik weet zeker dat je er geen spijt van zult hebben!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ah wat gaaf zeg! Het is echt heel mooi zo x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat goed van je meid! En wat houd je nog lang haar over :)

  BeantwoordenVerwijderen