Being a tourist // Grachtjes en kabouters in Leeuwarden

7/15/2015


Bij deze foto denk je spontaan dat je in Amsterdam of Haarlem bent beland, maar eigenlijk ben je midden in Friesland waar iedereen de meest achterlijk moeilijke variatie van de Nederlandse taal spreekt. Als winkelbestemming, of fotobestemming is het perf. Bloemetjes staan in volle bloei, net als de mensen die de winkels afstruinen op zoek naar dingen in de sale. Mega leuk btw, die sale. Ik word er vrolijk van dat overal een rode actiesticker op is geplakt. 

Ja de bloemen vergrootten mijn happiness echt met tachtig procent. En dan stonden er ook nog drie fietsen. Hallo perfecte foto. Voordat ik over deze brug liep, at ik een (grote, ja ik had honger) portie kibbeling. Kibbeling is niet erg fotogeniek en mijn handen waren ook zo vet dat ik geen camera kon vasthouden. Maar ik vertel dus wel even dat ik het op heb, want man, man, man wat ik dat lekker.

En na de kibbeling kwam ik deze (wel fotogenieke) kaboutertjes tegen. Ze doen me denken aan de Teletubbies, maar uiteraard ook aan Kabouter Plop. De maat van mijn jeugdsentiment steeg eventjes heel snel. Ja, nu schrijf ik zomaar een verhaaltje over kabouters. Ze waren gewoon erg leuk. En niet dat ik ze ooit van mijn leven in de tuin zou zetten, want voor in de tuin zijn ze ontzettend lelijk. 

Ik eindig deze reeks als een typische toerist met een typische Friesland foto. Inclusief een vlag, kaas en een fietsende man. Om even terug te komen op die sale stickers, ik heb niets gekocht. Ik ben een sterke vrouw die zelfs in deze sale tijden het kan weerstaan om geld uit te geven (hoera voor mij). Op dit moment ben ik warme chocolademelk aan het drinken en naar de regen aan het luisteren. Na het publiceren van dit artikel ga ik weer richting www.netflix.nl en klik ik op de play-knop om how I met your mother verder te gaan kijken. Vakantie is the best. 

Lijkt Friesland jou een leuke vakantiebestemming? 

Ook leuk?

11 reacties

 1. Oh wat een gave foto's, wauw! Ik ben zelfs nog nooit in Friesland geweest maar het is er zo te zien erg pretty! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! Ik ben nog nooit in Leeuwarden geweest maar het lijkt me wel een hele mooie stad :)
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto's! Ben daar nog nooit geweest .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leeuwarden lijkt me een leuke stad, supermooie foto's girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als taalwetenschapper moet ik toch even opmerken dat het Fries geen variant is van het Nederlands, maar een echte 'losstaande' taal. Ghehe. Oh wat vind ik mezelf vervelend nu, hihi. Nee, echt. Leeuwarden is wel echt mooi, trouwens. Vind ik. Het is inderdaad net Haarlem of Amsterdam of iets op de foto's. Fijn dat je zo'n leuk tripje had! Liefs! PS; Mjam, kibbeling. PSS; Sorry dat ik me als een wijsneus gedraag. #schaam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha als ik iets meer in mijn algemene kennis had gegraven, had ik het zelf ook bedacht. Mijn brain is in de vakantiestand atm :)

   Verwijderen
 6. PSS? PPS. PSP? Ik weet het even niet meer..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's! Ik ben nog nooit eigenlijk in friesland geweest, het leek mij nooit zo leuk. Maar als ik deze foto's zie is het echt super gezellig! <3 En als leeuwarden een goede shopstad is moet ik er zeker een keer heen. :-)

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He, ik dacht inderdaad dat het artikel ging over Amsterdam als ik de foto zag! Leuk geschreven :-) liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's heb je gemaakt en die kaboutertjes zijn echt super leuk haha!

  BeantwoordenVerwijderen