Being a tourist // Een weekje in Friesland

7/21/2015

Ik hou heel veel van steden en niet van weilanden. Een fact waar ik niet onderuit kan sinds ik mijn studenten OV heb en ik gratis van stad naar stad reis. Ik ben opgegroeid tussen de weilanden en ik heb er genoeg van. In Friesland heb je naast weilanden gelukkig ook heel veel water en leuke stadjes die heel fotogeniek zijn. Jammer dat het weer in de afgelopen week soms wat tegenzat, maar dit was oké. Ik was een weekje in Friesland en het was erg geslaagd. In dit artikel foto's, foto's, foto's. 


Bij water horen natuurlijk boten (duh). Dus er was (uiteraard) een jachthaven. Heel erg leuk om te zien hoe mensen op zo'n klein bootje een week lang het uithouden. Mij niet gezien. Daar zit je dan. Ver van de bewoonde wereld op een boot. Een dag zou ik het uithouden, maximaal. Dit en het strand waren wel twee hele mooie plekjes rondom de camping. Waar de ijsjes overigens heel lekker waren. k heb heeeel veel ijsjes op. Veel meer ijsjes dan ik in een normale week zou eten. Maar ik heb sowieso niet op mijn eetgewoonten gelet. Net als het Friese suikerbrood en de chocolade, en de kaas etc.

Deze boze mannetjes vond ik toch wel erg leuk. Ze stonden in een oud kerkje in het plaatsje Bolsward (waar ik btw m'n haar heb afgeknipt) en ik vond de contrasten zo mooi. Het licht scheen van boven het gebouw in, waardoor alles er picture perfect uitzag. 

In Sneek is er de perfecte gelegenheid om van een echt dorpje foto's te maken. Gezellige straatjes, sluizen en veel water tussen de huizenblokken. In Sneek heb ik zelfs nog politieagenten in actie gespot (wow spannend). Als het lekker weer is, kun je op een terrasje gaan zitten of genieten van de boten. 

Over een paar uurtjes zit ik in de trein naar Zuid-Frankrijk, waar ik nog een paar dagen vakantie vier in een huge huis met privé zwembad (lang leve de boyfriend). Ik ben ontzettend zenuwachtig, maar het komt allemaal goed. Gewoon even stres, stres, stres. (inpakken, overstap etc.) 

Ben jij al op vakantie geweest? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

14 reacties

 1. Het ziet er uit als een hele leuke vakantie;) Geniet van je vakantie in Frankrijk!! Zelf ben ii nu nog op vakantie en I love it;)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er uit als een hele leuke vakantie;) Geniet van je vakantie in Frankrijk!! Zelf ben ii nu nog op vakantie en I love it;)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's! Lekker zo een weekje naar Friesland!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's, wat is ons eigen landje toch mooi:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Ik woon zelf vlakbij Bolsward, fijn dat je het mooi vond!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's! Het lijkt me heerlijk om een keertje naar Friesland te gaan, ben er namelijk nog nooit geweest. Veel plezier in Frankrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah mooie foto's weer! Ik heb vanmiddag gevaren maar na een paar uurtjes vind ik het wel weer goed haha! Heeeel veel plezier in Zuid-Frankrijk, dat huis klinkt als een droom.. <3
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke foto's! Ik ben eigenlijk nog nooit in Friesland geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's allemaal en veel plezier in Zuid-Frankrijk! Ik vertrek er vannacht ook heen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel veel plezier in Frankrijk, gaat vast heel leuk worden! Dit zijn in ieder geval erg mooie foto's :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Claudia ! Mooie foto's! Groet Edwin.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, je hebt precies wel een heel leuke vakantie deze zomer! ;-) Geniet ervan! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke foto's van Friesland! Ik zou het ook niks vinden om zo lang op een boot te moeten leven. (Ook een mooie lay-out zeg!!) X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke foto's van Friesland! Ik zou het ook niks vinden om zo lang op een boot te moeten leven. (Ook een mooie lay-out zeg!!) X

  BeantwoordenVerwijderen