Waarom ik niet goed ben in gezond eten

3/24/2015


Ik vind ze heel leuk hoor. Healthy mensen. Ontbijt: havermout met verse vruchtjes. Lunch: crackers met avocado. Diner: een salade met kip en cherrytomaten. Tussendoor: appels en smoothies. Nu ik. Ontbijt: thee en twee boterhammen met kipfilet. Lunch: een broodje kroket en soep. Diner: kant en klare lasagne. Tussendoor: veel koekjes, vooral wafels en dingen met chocola, chocolademelk en thee. Alsof ik ben gemaakt om het tegenovergestelde van 'healthy' te eten. 

- Gezond eten kost me te veel tijd- 


Reden nummer één. Al de redenen die ik ga geven, zijn vrijwel onzin. Dat zeg ik maar van tevoren. Maar voor mijn gelden ze allemaal zwaar genoeg en het zijn dan ook redenen voor mezelf. Het kost tijd om een appel te schillen. Het kost tijd om sinaasappels te persen tot een sapje. Het kost drie seconden tijd om chocolade uit de verpakking te halen en het naar je mond te dirigeren. 

-Gezond eten is duur-


De grootste reden, denk ik. Voor een magnifiek lekkere pizza betaal ik twee euro. Voor die twee euro heb ik ook een zak sla en een komkommer. Bij een zak sla en een komkommer komt dan nog vlees, aardappeltjes en een dressing voor een complete maaltijd. Mijn banksaldo is niet ingesteld op het kopen van compleet gezonde maaltijden. Ook het eeuwenoude beeld van de friet en de salade bij de McDonald's naast elkaar, is hier een perfect voorbeeld. Salade is gewoon twee keer zo duur. Zelfs bij de grootste cheap junkfood keten die er is. (McDonalds's, no offence, I love you. A lot.)-Het clichébeeld: gezond eten is minder lekker dan ongezond eten-


Al sinds ons baby-zijn, willen we niet één, maar twee koekjes, eten zoveel spruitjes als het getal van onze leeftijd en laten we die vieze, ranzige groente het liefst staan (hallo, het is groente). Ik ben er vroeger best wel zo'n één geweest en het is een beetje blijven hangen, denk ik. Een snoepje uit de snoeptrommel is toch écht beter dan een kiwi van de fruitschaal. 

-Mijn boyfriend voert me-


Hij houdt heel veel van me, dus ik begrijp het wel. Iedere cookie die hij voor me meeneemt geeft een huge glimlach op mijn gezicht en maakt een een happy girl. Eten is altijd de beste verassing. Ook blijven we samen tot veel te laat op en dan krijgen we rond een uur of twaalf honger. Er wordt dan een pizza in de oven gegooid en die kanen we vervolgens op. 

-Ik ben een student-


Sinds ik op kamers woon, eet ik wel degelijk minder fruit en groente. Ik weet niet precies de reden hiervoor, maar het is nu eenmaal zo. Ik ben al ontzettend blij dat ik niet in de afgelopen maanden honderddertig kilo ben aangekomen. Dan hadden er overigens wel mensen om me heen aan de bel getrokken. 'Dat ik vet aan het worden ben.'

Voor alle healthy mensen die gaan commenten, probeer me alsjeblieft op één of andere manier over te halen. Misschien heb je een gouden tip, of niet, maar comment maar gewoon dat ik gezond moet gaan eten. Ik hecht veel waarde aan jullie meningen enzo. En ik wil mijn moeder graag bedanken voor het feit dat ze altijd lekkere smoothies voor me maakt en fruit meegeeft dat ik in mijn studentenhuisje kan opeten. Zonder haar zou ik ongezond als een Amerikaan zijn. Echt ongezond. Het is nu nog wel te overzien. Dit artikel beëindig ik met een poëtisch stukje, mijn favoriete gedicht:

Rozen zijn rood,

viooltjes zijn blauw.

Ik word een dik kind ,

maar ik eet graag een pizza met jou. (2015, door Claudia Verloop)

Ook leuk?

16 reacties

 1. ahhahaha echt heel erg herkenbaar ongezonde dingen zij gewoon lekkerder zoals pizza, kroket, mac donalds etc.. Jammer da ongezonde dingen niet zo lekker zijn! Ik ben net als jou haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry! Aan mijn comment ga je niet veel hebben, ik ben namelijk precies hetzelfde! Te duur, te veel tijd en ik ben student zijn ook mijn exuses, en daar komt ook nog bij dat ik nu in Japan woon: het land van het lekkere (en ongezonde) voedsel. Omg :) Als ik terug kom studeer ik af en ga ik weer thuis wonen bij mijn healthy moeder, misschien is dat een sprankje hoop voor mijn eetstijl !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon geen slechte dingen meer kopen! (pluk zelf appels: gezond en gratis) De cadeautjes mag je natuurlijk wel altijd opeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha ik snap dit helemaal! Toch probeer ik zelf wel een beetje op m'n eten te letten, maar die chocolade koekjes laat ik echt niet staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahahaha dat gedichtje, jonge dichter des vaderlands 2015. Sorry not sorry maar ik kan je geen healthy adviezen geven omdat ik een normaal mens ben die veel te dol is op chocola en pizza. Fruit vind ik wel lekker en omdat ik nog heerlijk thuis woon wordt dat netjes klaargemaakt voor me. Love you mum.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, mijn vriend voert me ook altijd vanalles. Zelfs als ik 'nee' zeg komt hij nog even proberen of ik ECHT niks hoef. Dat het te duur is vind ik ook ja, al koop ik het dan soms toch (blauwe bessen bijvoorbeeld, love it).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha ik begrijp je helemaal hoor, ik ben zelf student maar heb wel een moeder die voor me kookt. Toch kookt ze niet altijd wat ik in de gezonde zin zou willen eten. Superfoods enzo daar gelooft ze niet in en hier eet iedereen standaard 5 boterhammen op een dag. Ik wil daar graag van af en probeer dat te doen als ik thuis eet ipv op school! Maar het blijft heel moeilijk, want ik ben gek op alles qua chocolade en snoepjes enzo!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik eet nu ook steeds minder gezond, terwijl ik dat altijd wel deed haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik begrijp je helemaal! Soms heb ik weken waarin ik echt heel gezond eet waarna het daarna weer het tegenovergestelde van gezond is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aah ik vind je zo leuk!! Klopt ook helemaal!! Dan sta je voor de koelkast en zie je dat stuk chocolade liggen...je kijkt naar de andere kant van de keuken waar de fruitschaal staat en je realiseert je dat dat veeeeeel te ver weg is om naar toe te lopen. Hahahah
  liefss,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sorry van mij ga je geen health tips krijgen want ik ben er zelf niet zo goed in. Koekjes en chocolade for the win!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik sluit me toch wel aan bij jouw eetstijl, lasagne en pizza all the way! <3 Ik probeer wel te zorgen dat ik voldoende fruit en groente binnen heb elke dag, maar toch eet ik eigelijk nog te veel koekjes en vooral teveel chocolade. Achja, nu we nog jong zijn, mag dat wel ;) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahaha, geniaal dat versje. Ik wilde precies iets over mijn ongezonde leven gaan vertellen op mijn blog, toevallig! En ik herken me er helemaal in, ik ga snel voor snoep en chips ipv. de fruitschaal. Zo slecht.. Maar pizza is gewoon mijn liefde die ik nooit alleen ga laten ghehehe.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahaha, hier herken ik me zo in! Al moet ik zeggen dat ik sinds een maandje toch redelijk gezond aan het eten ben. Het wil natuurlijk niet helpen dat ik bij de Mac Donalds werk haha. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hihi ik begrijp je wel, wanneer je zegt dat het inderdaad toch moeilijk is om gezond te blijven eten, ondanks het feit dat mensen altijd zeggen dat het toch echt veel beter is, maar feit blijft dat er ook nog genoeg redenen over blijven om gewoon lekker te snacken :) Wat heb je dit artikel toch weer leuk geschreven, en dat gedichtje aan het einde haha geniaal!
  Bedankt voor het delen! En fijn weekend natuurlijk :)
  xx julia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik probeer het, maar het gaat niet goed hahah. Ik begrijp je volkomen!

  BeantwoordenVerwijderen