Mijn hart veroverd door eten

3/06/2015


Weet je wanneer je het goed voor elkaar hebt? Als je een boyfriend hebt weten te fixen die je meeneemt naar een veel te duur restaurant waar je jezelf nooit zou neerzetten op een veel te chique stoel omringt door kaarsen en wijnglazen. Om mijn hart te winnen, hoef je me alleen maar eten te geven. Echt waar. Ik ben zo easy to get. Mijn (sinds een week) boyfriend Pietertje weet dat ook. Hij weet ook dat ik me in een chique restaurant compleet ongemakkelijk voel en ja, natuurlijk weet ik me geen houding te geven als ik binnenstap met mijn canvastas en half mooie/half lelijke kapsel. Ik neem al genoegen met het mooi op de foto zetten van een pizza. Probeer je voor te stellen hoe mijn ogen glunderden toen het eerste gerecht voor mijn neus werd gezet.

Voorgerechten. Daar waren ze. Pretty voorgerechten die we op gingen eten. Je zou me lek kunnen schieten, maar het enige wat ik weet is dat ik buikspek en linzen heb gegeten. Verder waren het allemaal smaken die ik maar gewoon proefde, zonder per se na te willen denken over wat het eigenlijk is. Mijn maaltijden bestaan meestal uit aardappels, groente en vlees (als mijn moeder voor me kookt), of ik eet een pizza (kort samengevat). Dan proef je dus nooit meer dan dat en dat weet je niet wat je meemaakt als je een saus proeft die perfect bij het vlees past. Op ieder potje past een dekseltje. Bij ieder vleesje past een sausje. *HA. HA. HA.*

Tussen de gerechten door werden we uiteraard gevoerd met andere dingen. Zodat je je niet hoeft te vervelen of het gevoel gaat krijgen dat je te weinig eten krijgt. Pierre smeerde een broodje met boter en zeezout en een paar minuten later werd het hoofdgerecht gebracht. Ook hierover kan ik vrij weinig vertellen. Ik at eend, asperges en één of andere ronde aardappel. En driehonderd verschillende sausjes die allemaal mega lekker waren. Vraag je je al af waarom je dit aan het lezen bent? Ik ben gewoon geen voedselkenner en ik zou gerust geloven dat ik komkommer eet als ik ananas eet. 

Dit artikel begint en eindigt met een foto van het nagerecht. Mijn favoriete gerecht zou ik bijna willen zeggen, maar dan lieg ik. Alles was even lekker. Perfectie op een glazen schaaltje. Echte chocolade, zoals je nooit anders hebt gegeten. Zoete taartjes die je spontaan gelukkig maken. Ik heb een aantal dingen geleerd toen ik uiteten was bij de Eetkamer (in Middelburg te vinden). 1. Ik dacht dat uiteten gaan vooral heel duur was en niet per se zo lekker dat het ook echt het geld waard is. 2. Ik hoor totaal niet thuis in luxe restaurants. Ik lust niet eens rode wijn. 3. Mijn hart is écht te veroveren met eten. 4. Jongens in overhemden zijn hot en gorgeous.

Liefs, Claudia 

Ook leuk?

9 reacties

 1. Ah het ziet er allemaal zo goed uit! Dat was zeker smullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaaah super leuk dat je zo uitgebreid uit eten bent geweest. Ziet er heerlijk uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag al wat op Insta voorbijkomen en ik loop hier nog meer te watertanden want yumm wat ziet dat er verrukkelijk uit! Gefelcitaart trouwens met je boyfriend, jullie zijn zo leuk samen. Enne heb je een nieuwe lay-out of is dat maar verbeelding? Superleukk!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een plaatjes van gerechten! Bijna zonde om op te eten. Goedzo Pietertje, die mag blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er heerlijk uit! Zo'n boyfriend wil ik ook wel. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh, dat ziet er niet verkeerd uit! Die Pietertje is een keepertje! ;)

  BeantwoordenVerwijderen