Ik ben overigens niet perfect

1/06/2015


Kijk maar. Op de foto hierboven zit er net een lelijke bobbel op mijn hoofd. Bad hair day. Maar nog steeds vind ik de foto gaaf en zet ik hem wel op mijn blog. Dit wordt een mega diep artikel. Dus bind jezelf vast aan een touw en laat je vallen. Uiteindelijk kun je jezelf dat weer omhoog trekken en doen alsof je nooit beneden was. Het is leuk om af en toe even heel diep te zakken. Zo diep, dat je bijna de vijftig cent muntjes van iedere wens op kunt rapen. Voel je de diepte van dit verhaal al? Yes. 

Ik ben een puber en ik maak heel veel fouten. Net als iedere andere puber die zichzelf probeert te vinden. Ik probeer mezelf te vinden, maar soms sta ik in een kamer waar de muren alleen maar dichter op me af komen. Zoals in een filmscène. Die ene uit Divergent bijvoorbeeld. Je verdient een lintje als je weet over welke scène ik het heb. Soms lijkt alles een beetje op een film. Alsof je zelf een rol speelt en alles eigenlijk aan je voorbij gaat, maar je er tegelijkertijd middenin zit. Soms een beetje scary, al zeg ik het zelf. Films zijn altijd perfect. Ze zijn zoals ze moeten zijn. Van tevoren precies op papier gezet. Je weet van tevoren welke scène er gaat komen en je weet achteraf dat het totaal geen invloed heeft gehad op ook maar iets, want je acteerde. Een tienerleven is geen film. Een tienerleven staat niet scène voor scène voorgedaan in een script en als je een keuze maakt heeft het altijd invloed op iets anders. Dat is nu precies waar ik middenin zit. 

Ik ben ervan overtuigd dat eigenlijk iedere tiener girl dit allemaal mee maakt. Je onzeker voelen, je zorgen maken, blij willen zijn, veel vrienden willen hebben, een leuke gast daten, er gezond en fit uit willen zien en de laatste mode als een prinsesje dragen. Hoe leuk ik het wel niet vind om een nieuwe volger op Instagram te krijgen. Het is bijna verslavend om zoveel mogelijk likes te verwachten op foto's. Gestoord vind ik het. De ene foto krijgt honderd likes en de andere vijftig. So what? Ik vraag me dan af waarom mijn volgers de ene foto mooier vinden. Ik ben dan best in staat om het voor mijn volgers te veranderen. Het zo te maken dat zij het leuk vinden. 

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat we allemaal juist perfect imperfect zijn. Daar is de diepte weer. *lachende smiley* Ik voel me nu zo'n ontzettende psycholoog en typische teenage girl tegelijk. Alsof ik een Twitter account genaamd what girls want 2.0 kan beginnen. Ik vind dat soort accounts echt vreselijk. Definitie van bull shit. Net als die rare cijfer gooien accounts op Twitter. Zo van: ik maak een uur lang foto's van mezelf, de beste selfie laat ik erop zetten en laat de tienen maar komen. En zodra er een vier bij zit en je zelfvertrouwenboost weer in een grafiek met tachtig procent naar beneden gedaald. Zie je het voor je? Zoals een hartslag. Helemaal hoog, helemaal laag. Dat is de impact die andere mensen kunnen hebben met woorden. Met een stom cijfertje. En dat terwijl we allemaal weten dat niemand er ook maar een haar beter van wordt. 

Met deze woorden gezegd te hebben trekken we onszelf weer omhoog en zien we weer daglicht. Weer weg uit de diepte. Oh, wat vind ik het toch leuk om dit te schrijven. Bedenkend hoe raar dit misschien overkomt, denk ik met een lach op mijn gezicht. Je bent trouwens wel echt een mega cool persoon als je dit hele verhaal hebt gelezen en nog steeds van plan bent om op het volgende artikel te klikken en mijn schrijfsels te blijven lezen. Het is leuk om af en toe even te doen alsof ik heel veel snap en wijs over het leven kan praten of zoiets. Eigenlijk is het gewoon wat ik denk. Het spookt allemaal door mijn hoofd en dan wil ik het gewoon schrijven. That's me. Maar 'me' is ook heel gelukkig, dankbaar, blij, vrolijk, raar, vooral raar, genietend, vreemd en soms heel vreemd. Nu is het tijd om elkaar te inspireren. Het is zo mooi hoe mensen elkaar inspireren. Iedereen is mens en dat weet ook iedereen. Ik zend je een virtuele knuffel omdat jij ook mens bent. 

Liefs,
Claudia 

Ook leuk?

16 reacties

 1. Kanjer!
  Wat fijn dat ik nu voor jou een mega cool persoon ben ^_^
  To me you're perfect!
  Love u
  X lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een onwijs mooi artikel Claudia! Je bent mooi zoals je bent! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gezegd en je hebt helemaal gelijk. Iedereen is mooi zoals die is en eerlijk gezegd, ik vind die foto van jou helemaal niet lelijk of iets hoor. Je bent mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super artikel is het! Lekker sarcastisch, maar in waarheid geschreven!

  xx Carian
  http://simplychicls.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi geschreven Claudia, je hebt helemaal gelijk! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig geschreven! Ik ben het helemaal met je eens !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vooral heel raar en vreemd. HEEEEEL VREEMD. Maar wel lief en leuk en heel erg perfectly imperfect. Of juist andersom. I love you en je lange lappen tekst vol hersenspinsels. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ahhh ik zend jouw een virtuele knuffel terug :)
  Dapper hoor om zo'n best wel persoonlijk artikel online te plaatsen maar ik snap wel wat je bedoelt. De opsessie met volgers, likes, soms verliezen we ons erin!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi geschreven, en ik ben het helemaal met je eens! Oh, en ik wist gelijk over welke scène je het had, haha (:

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi geschreven Claudia! Ik ben 't helemaal met je eens! En ik vind 't een prachtige foto hoor :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi geschreven Claudia en ik vind de foto juist wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, wauw! Helemaal mee eens. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt wel gelijk hoor. Zelf zit ik nu ook een beetje in de knoop; school. Ik zit nu in de derde van havo en er wordt gevraagd wat ik later wil doen, mijn toekomst dus. Ergens zou ik keihard willen schreeuwen dat ik gewoon iets met mode, tijdschriften of bloggen wil doen.. maar dat wordt te moeilijk. Daarnaast zie ik dan ook allerlei leuke verhalen van mensen die het WEL is gelukt. Dus, ik blijf lekker dromen. ;-)

  Liefs,
  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kan je de hand schudden *virtueel dan hé* omdat ik ook veel gedachtes heb die hier op lijken. Yeah, ben ik niet de enige die conversaties met zichzelf kan voeren over 'diepe onderwerpen' haha

  BeantwoordenVerwijderen