Hipster Instagrammer spelen #vscocam

1/26/2015


'Clau, wat is dat vee cee oow kam ofzoiets?' 'Wat?' 'Ja, die hashtag?' 'Oh, dát? Dat is de app waarmee ik foto's bewerk voor Instagram.' Echt, ik dacht dat iedereen op deze aarde die app wel kende, maar het bleek anders te zijn. De eerste keer dat ik die vraag kreeg, vond ik het raar, maar legde ik het gewoon uit. Nu grinnik ik even en maak ik er een leuk grapje van. Zo van, ja dan is de foto gemaakt met een hele bijzondere camera. Als je in deze app je foto's bewerkt, komt er automatisch een hashtag bij het delen van de foto te staan. Je moet maar eens zoeken bij #vscocam. Je ziet de mooiste plaatjes voorbij komen, promised. Dat komt doordat je in de app filters uit kunt zoeken die je foto met tachtig procent verbeteren. Ook kun je alles doen wat je ook in de Instagram app kunt doen, maar dan nog een paar leuke extra's. Toen deze app mij werd aangeraden door een vriendin (thanks Lyd) was ik niet meer te stoppen. Binnen een dag waren duizenden deuren voor me opengegaan op het gebied van foto's perfectioneren en eigen maken voor Instagram. Dit is trouwens echt geen advertorial voor de app. Ik ben niet aan het promoten. Maar ik raad de app wel aan. Al zijn er mensen die de hashtag ondertussen uitkotsen en met heel hun hart willen verbieden. 


Als je plaatjes hierboven even observeert, kun je een beetje in indruk krijgen van de leuke effectjes en shit die je met de app kunt doen. Gaat je hart er niet sneller van kloppen? Mijn hart doet dat in ieder geval wel. Maar oké, het doel van dit artikel is niet alleen om je over te halen om de app ook te downloaden. Het tweede doel van dit artikel is het bespreekbaar maken van hoe vervelend hashtags eigenlijk kunnen zijn. Ik weet dat zoveel van mijn volgers het haten als ik er een hashtag bijzet. Dat weet ik doordat mensen me er soms op aanspreken. Ze maken er een grapje van dat ik wéér die hashtag gebruik, maar ik kan gewoon ruiken dat ze het mega irritant vinden. Ik moet er dan hard om lachen. Want eigenlijk is dat de beste reden om bij iedere foto een stel onzinnige hashtags neer te zetten. Mensen vinden het vervelend. Maar jongens, daar zijn hashtags toch voor? Waarom bestaan er anders hashtags. Plus, hashtags zijn ideaal om foto's en accounts te vinden die je interesseren. Daar gebruik ik hashtags voor. Als ik zin heb om naar pizza te kijken, zoek ik naar #pizza. Overigens like ik iedere foto van pizza die ik zie. Gewoon uit principe. Hoe lelijk jouw foto van je pizza ook is, ik zal je foto een hartje geven. Hipster Instagrammer spelen is wat ik doe. Eigenlijk super fake natuurlijk, want ik gebruik negen van de tien keer een filter. Ik vind het gewoon zo leuk. Ik houd er van om een Instagram pagina een leuk stijltje te geven, zodat alles bij elkaar past en ik er graag naar kijk. Ja, kijk eens naar je eigen Instagram pagina. Ik kan dat best een paar minuten volhouden als het moet. Herinneringen zien en hard lachen om hoe lelijk sommige foto's zijn. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik hele lelijke foto's gewoon verwijder. Want ze passen niet meer in mijn 'feed'. Dat hoort ook bij het zijn van een hipster Instagrammer.

Voor alle mensen die me volgen op Instagram. Sorry als je iedere keer bijna doodging van irritatie als ik een hashtag bij een foto neerzette. Sinds kort doe ik het eigenlijk niet meer en gebruik ik rare smileys of random opmerkingen. Ik merk dat een foto minder likes krijgt, omdat hij minder snel wordt gevonden. Hashtags zorgen voor likes, comments en followers. Maar ik ben al heel blij met lieve volgers op Instagram en de mensen die iedere foto een hartje geven vind ik lief. Dan mag je jezelf een 'echte' volger noemen. Anders vind ik je een spookje en ben je eigenlijk heel eng. Maar als jij nooit een foto een hartje geeft, omdat je niet weet hoe het moet, ik zal een korte uitleg geven. Of je tikt twee keer op de foto, of je klikt links onderaan de foto op het hartje. Deze wordt vervolgens rood en gefeliciteerd, jij hebt een foto geliked. Ik ga stoppen met mijn studie en gebruiksaanwijzingen schrijven.

Liefs,
Claudia 

Ook leuk?

14 reacties

 1. Bedankt voor de tip! Ik ga hem nu ook downloaden. Het is nu tenminste duidelijk waarom jij die vreemde hastac gebruikt.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. VSCO is my true love (together with Afterlight)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook echt een VSCO fan. Ik zet de hashtag er nooit bij, maar stiekem bewerk ik wel AL mijn foto's met de app. Liefdeeeeee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. #hastagvscocamliefhebbersjwz

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan me zo vinden in alles wat je zegt haha, alleen gebruik ik geen hashtags niet meer, heb er ook niet echt een bepaalde reden voor... Ik HOU van die app, wauw, alleen noem ik het altijd 'viskokem' hahaha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahh wat grappig! Ik dacht ook echt dat iedereen op deze aarde wel eens had gehoord van VSCOCam! Leuk artikel! #bigfanbigfan! Haha, Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Clau wat schrijf je ontzettend leuk! Ik heb de VSCOcam heb ook en vind hem net zoals als jou Geweldig. Mét hoofdletter G. je foto's worden inderdaad stukken beter voor mij is het ook gewoon tijdsbesteding om die geweldige filters over mijn foto's heen te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaha oh jouw artikeltjes zijn altijd echt super leuk om te lezen! Wat een leuke foto's!
  hoewel ik zelf geen insta heb, lijkt het me trouwens wel super leuk!
  en alles dat je schrijft over die ### geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk geschreven dit artikel. En ja, die hashtags kunnen dan misschien wel irritant zijn, maar ze zijn erg handig. Vooral als je op zoek bent naar pizza´s dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruikte hem nog niet, ik heb hem meteen gedownload. (Ik loop achter, ik weet het.)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo. Filter HB1 (ofzo) is mijn favoriet. Verder gebruik ik ook A5 heel vaak. Dat wilde ik even melden.
  Doei.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik nooit filters. Wel hashtags.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. die app is zo ontzettend fijn! Ik gebruik hem ook heel vaak en vind de foto's dan zo mooi. :)

  BeantwoordenVerwijderen