Ik beklom een berg (een hoge)

7/31/2016

pic de morgon
En het was me een tocht. Ik ben de meest onsportieve persoon die je ooit tegen gaat komen. Heel af en toe denk ik een fit girl te worden en ga ik hardlopen, maar dat duurt maximaal twee weken. Nu beklom ik een berg die hoger is dan 2000 meter. Als ik er op terugkijk, verklaar ik mezelf voor gek. Maar ik heb mezelf 100 keer overtroffen en dat geeft een heel fijn gevoel. Om het nog maar niet te hebben over het prachtige uitzicht en het Teletubbieland waar we doorheen liepen waar ik mijn ogen uit heb gekeken.

Dus, even wat info over de berg. Ik beklom de Pic de Morgon die in het Alpen gebied ligt en 2.324 meter hoog is. Natuurlijk loop je dat niet allemaal, want het eerste stuk rijd je met de auto. Te voet begin je in het bos. Daarna beland je in een vlak stuk waar het gras mooi groen was en waar je heerlijk koud water kon drinken. Vervolgens begon het laatste stuk. Rotsen, stenen (obviously) en vooral héél erg stijl. Boven op de berg heb je een prachtig uitzicht op Lac de Serre Poncon. Wij konden vanaf de berg onze camping zien liggen, die aan het meer grenst. 

pic de morgon
pic de morgon
pic de morgon
Toen we op ongeveer de helft waren, kwamen we een leuk schaapherdershuisje tegen. Super fotogeniek natuurlijk, maar mijn aandacht ging meteen naar het kraantje met koud water. Onder het kraantje stonden een aantal grote bakken water, waardoor het water als een paar dominostenen stroomde (wow, wat een vergelijking weer). In de zon was het goed warm en de schaduw werd steeds schaarser. Oftewel: ik heb telkens een fles water over mezelf heen gegooid tijdens de wandeling. Vandaar dat ik ook geen foto's van mijn voorkant heb. 

pic de morgon
pic de morgon
pic de morgon
pic de morgon
pic de morgon
Eenmaal op de top zeg je natuurlijk meteen dat het allemaal echt de moeite waard was. Het was ook wel heel erg mooi hoor. Overal, waar ik ook keek, was het prachtig. Er hing geen wolkje aan de lucht waardoor ik eindeloos ver kon kijken naar het landschap. En dan begint de terugreis. Dat was een reis van constant jezelf afremmen en oppassen dat je niet op een verkeerde steen ging staan. Ik ben erachter gekomen dat ik niet de sterkste knieën heb en mijn enkels waren het er ook niet helemaal mee eens. Ik was heel blij toen ik daarna een duik in het meer kon nemen om weer even helemaal tot rust te komen. De volgende dag? Toen had ik bijna een rolstoel nodig om mezelf te verplaatsen.

Ik hoop heel snel meer artikels over mijn Frankrijk reis te schrijven. Zoals The Ireland Series nu ook The French Series. Om al mijn reisverhalen mooi bij elkaar te bundelen. Al ga ik morgen weer van huis voor een mini vakantie in Zeeland. Je kunt me volgen op Instagram (@claudiaverloop) waar ik regelmatig een foto hoop te posten. 

Heb jij ervaring met het beklimmen van hoge bergen? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

10 reacties

 1. Wat een ontzettend mooi uitzicht! Ik heb de afgelopen twee weken in de bergen gewandeld. Hoe zwaar het ook is, als je boven bent is het het helemaal waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw he, wat kan de natuur toch mooi zijn. Geweldige foto's heb je gemaakt. Ik heb ook wel ervaring met het beklimmen van een berg. In Yosemite park hadden we een looproute gekozen. We dachten dat naar boven en naar beneden 4 uur zou duren, maar het was 3,5 uur om naar boven te gaan, en toen nog naar beneden. Kwamen we tijdens het lopen pas achter, oeps haha. Maar wanneer je eenmaal boven bent is het uitzicht zo prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! Het meest rotte aan het beklimmen van een berg vind ik dat je ook weer terug naar beneden moet.. haha! Afgelopen vakantie op Madeira zijn we naar een bergtop op 1814 meter hoogte geweest (de één na hoogste), maar, ehh, ja, wij hebben het volledige stuk met de auto gedaan haha! Het was lopend ook niet leuk geweest (veel kale vlaktes). Maar echt gaaf dat jullie deze hebben beklommen!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeel erg mooi! X
  https://joiede.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit een berg beklommen, maar het lijkt me zeker tof om nog eens te doen. Ook al ben ik allesbehalve sportief. Vind heel stoer dat je het gedaan hebt en je hebt prachtige plaatjes geschoten. Ben benieuwd naar je andere Frankrijk artikeltjes! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw wat een mooie foto's! Ik beklom ooit de hoogste berg in Gran Canaria!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof man! Knap dat je dat gedaan hebt en over dat water, herken ik, haha. Wij gooien ook hele bergen water over ons heen als we op fietsvakantie zijn. Mooie foto's ook. XX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wauw wat ontzettend stoer van je ! ik wil dit ook zo graag een keer doen maar heb jammer genoeg nog nooit de kans gehad om echt de bergen in te gaan. echt vet gaaf claudia !
  xx Ish

  BeantwoordenVerwijderen
 9. waauw dat uitzicht! Zo mooi.. zo'n terugweg is super rot en slecht voor je benen idd, hopelijk heb je er nu geen last meer van!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oehh wauw, die omgeving daar! ♥ Ik heb in Amerika een paar keer in de bergen gewandeld en dat was zwaar af en toe, maar ook heeel gaaf. En je voelt je inderdaad heel goed daarna :-)

  BeantwoordenVerwijderen