Give me that break, please

2/20/2015


It's friday baby. It's friday. Nonchalante vreugdedansjes en smileys in mijn hersencellen. Ik heb het helemaal spuugzat om iedere dag naar school te moeten en bergen huiswerk te moeten maken. Een klaagmuur voel je je nu vast en zeker. Ik kan klagen als de beste. Over school kan ik klagen als de beste. School heeft nooit een 100% positief imago in mijn hoofd gehad. School is best leuk hoor, maar scholen zijn altijd scholen. Ze blijven je het idee van een gevangenis en drie lagen beton geven. Niet dat ik mijn schoolleven echt haat hoor. Ik heb het best naar m'n zin. Maar soms zou ik graag degene die opdrachten etc. bedenkt in zijn nekvel pakken en vertellen dat het echt anders zou moeten. Maar wie ben ik? Ik ben maar één van de studentjes die zichzelf probeert te vinden en zoveel mogelijk studiepunten probeert te verzamelen. Het minimale wat er dan wel gedaan kan worden, is leuke opdrachten bedenken die als een gek motiveren en die gewoon wil uitvoeren, omdat ze zo leuk zijn. 

Deze hoofdjes van ons chickies omschrijft perfect hoe school ons leven soms ruïneert. Laura is ook niet de allergrootste schoolfan, weet ik heel toevallig. Daarom is ons leven vanaf vandaag verbetert met driehonderd procent. We krijgen vandaag namelijk vakantie. Ik barst van excitement over ons reisje naar Brussel. Eindelijk even weg uit Les Pays-Bas en een andere country opzoeken. Ik wil niemand jaloers maken, maar be jealous. Ik ga in de vakantie weg uit dit kikkerland. Niet dat België een olifantenland is of iets dergelijks. Meer een paddenland. Een frietjesland. Een chocoladeland. See where I'm going? Het wordt een voedselfeestje. En Laura gaat zich natuurlijk helemaal lam zuipen, want de alcoholgrens ligt op zestien. Ik zal een filmpje maken als ik Laura naar huis rol. Can't wait. Vakanties zijn het beste dat je een mens kunt geven. Dingen doen die je niet verplicht hoeft te doen, maar puur en alleen doet, omdat jij ze leuk vindt en er plezier in hebt. En uitslapen. Uitslapen is het allerbeste dat er bestaat op een dag. Uitslapen geeft je het gevoel van je lichaam écht een break geven door zolang te blijven liggen als het wenst. Een vakantieleven past véél beter bij mij dan een schoolleven. Fingers crossed dat ik ooit zoiets als een loterij win. 

Disclaimer: Het spijt me als jouw vakantie al voorbij is. Het is nooit mijn intentie geweest om je jaloers te maken op het feit dat mijn vakantie net begint.

Disclaimer 2: Als er jou geen vakantie wordt gegund, spijt dit me voor je. Pak een keer een avondje voor jezelf en eet drie repen chocolade. 

Disclaimer 3: Ik wil school niet afzeiken. Ik ben gewoon een eigenwijze tiener en het is aan mij om het niet eens te zijn met de manier van school zijn. 

Disclaimer 4: Dit waren de disclaimers. 

Wat ga jij doen in de vakantie? Liefs, Claudia  


Ook leuk?

18 reacties

 1. Haha, ik houd echt van jouw schrijfstijl! En wat zien jullie er onschuldig uit op die foto haha, leuk! Super tof ook dat jullie naar Brussel gaan! Ik ben best wel een beetje jaloers ja :p. Geniet van je vakantie! Ik ga lekker Haarlem verkennen aankomende dagen! :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik woon in België, Brussel is zo'n leuke stad echt de moeite waard!
  P.S.: Gent is ook écht een aanrader!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben heeeel blij voor jullie dat je voedsel- en zuipfeestjes gaat houden in Brussel maar ik ben ook wel jaloers, can't help it. Maar dat kan m'n pret (bijna) niet deren wat ik heb ein-de-lijk vakantie jeeejjj! (Heel veel plezier in les Buxelles)
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf dat jullie naar Brussel gaan, have fuuuuun!! En ja, ik werd ook gek van school en ben zo blij dat ik vakantie heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super gaaf dat jullie naar Brussel gaan, ik zie nu al uit naar de foto's (: Ik heb nu ook vakantie, zo fijn! Veel plezier met al het voedsel (: Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh no, mijn vakantie is bijna voorbij en nu moet ik binnenkort aka overmorgen stoppen met netflix en beginnen aan huiswerk én leerwerk. Ja ik heb nog niks gedaan. Oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk geschreven artikel. Ik kan ook klagen als de beste over de studie. Absoluut met een gegronde reden natuurlijk. :) Veel plezier in Brussel. X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha leuk geschreven! Mijn vakantie is helaas ook net voorbij, beetje jammer, maar ik gun jullie natuurlijk ook jullie week vakantie! ;) Veel plezier in Brussel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha leeeuuk! Helaas pindakaas zit ik op het einde van mijn vakantie ja, maar ach. Komen jullie ook naar Antwerpen een keertje? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahahahahahahahahahahhaha chickie love you. Onze anti-schoolhoofdjes zijn leuk (vooral omdat we in Rotterdam waren op een doordeweekse schooldag) en jij bent leuk en wij gaan heel veel eten en ik heb al een week geen chocolade gegeten (WEES PROUD) dus ik heb wat in te halen. En oja, we kopen een fles wijn. Zodra we daar aankomen. En oja, fuck die disclaimers: als iemand nu geen vakantie heeft dan lach ik heel hard want HA! WIJ WEL :)))))))) doei

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waaah, super leuk geschreven! Ik ga in mei naar Brussel! Ik heb er echt zin in en kijk uit op een verslagje van jou. Met leuke tips natuurlijk! Dan kan ik lekker mijn ouders naar allemaal leuke winkeltjes en chocolaterieën slepen :D .

  xx Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jaaa Brussel is echt een onwijs leuke stad! Mijn nichtje woont daar en vervelen doen we daar echt nooit haha ik zou je zeker aanraden om naar 'le rue neuve' te gaan daar heb je allemaal super leuke winkels om te shoppen. Geniet van je vakantie want dat ga ik zeker ook doen! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je schrijft zo onwijs leuk! Ik snap precies wat je bedoeld over school, ik kan daar ook zóveel over klagen. Ik heb nu ook een weekje vakantie. Heel tof dat je naar Brussel gaat, ben stiekem een beetje jaloers. ;)

  Have fun!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Veel plezier hier in Brussel! Laat de waffels, frietjes en chocolade smaken ;) liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel veel plezier! In de zomervakanties zocht ik België vroeger nog wel eens op maar nu eigenlijk nooit meer, dus ik ben zeker jealous. :')

  BeantwoordenVerwijderen