Autumn love

10/16/2014


Het is een zondagmiddag en ik neem je mee naar het bos. Tussen de bomen, wandelend over de tientallen paden met modderige randen die je uit alle macht probeert te ontwijken. Je trapt tegen een steentje en je hoort het geluid van ritselende bladen bij iedere stap die je zet. Je raapt een tak op en je voelt de viezigheid over je handen komen, waardoor je de tak binnen een paar seconden weggooit. Langs je voel je een race-auto voorbij komen. Uiteindelijk blijkt het je hond te zijn die als een malle achter de tak aan het water in rent. Met volle moed begint ze aan de zwemtocht en voordat je het weet is ze weer aan de kant. Je rent weg, want je weet dat binnen nu en drie seconden de spetters om je oren vliegen. Uitschudden is wat honden doen. Moeder natuur. Je loopt verder en geniet van de warme zon die voorzichtig door de takken schijnt en je schaduw zwart maakt op de grond. Dat is het moment waarop je naar beneden kijkt en beseft dat je schoenen een wasmachinebeurt nodig hebben. Waarom heb je dan ook geen oude laarzen? Meisjes met takken in hun handen en geluk op hun gezichtjes komen je tegemoet lopen. Een glimlach verschijnt op je gezicht. Je gedachte zijn even alleen bij jouw eigen geluk. Met de camera leg je de mooiste plaatjes vast die het woord herfst schreeuwen. Je wandelt over een smal bruggetje en probeert niet uit te glijden, maar het gebeurt bijna. Het geeft je een gevoel van onafhankelijkheid als je de overkant bereikt hebt. Het is herfst, maar het is niet koud. Warm genoeg om je jas niet aan te hoeven. Je voelt je vrij als een vogeltje. Een uur tijd is voorbij gevlogen en je stapt weer in de auto op weg naar huis. Daar wacht een heerlijke warme kom zelfgemaakte tomatensoep om op gegeten te worden. Je doet warme fluffy sokken aan en ploft neer op je bed waar je een album van Ben Howard drie keer achter elkaar luistert. De perfecte zondagmiddag.   
Zoals je merkt heb ik verhaalmaak skills tot de macht duizend en ik ben er heel trots op. En ik moet voor school een sfeerverslag schrijven, dus ik dacht ik oefen vast een beetje. Ik vind het heerlijk om dit soort verhalen te lezen en meegesleept te worden. Ze maken is nog beter. Als afsluiter van de prachtige droomzondagmiddag waarin je zojuist werd meegesleept, een reuze inspirerende quote: 

“Autumn is the hardest season. The leaves are all falling, and they're falling like
they're falling in love with the ground.”

Ook leuk?

16 reacties

 1. Ik ga ook heel vaak naar het bos! Heb het alleen nu best druk met school...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's ! Wat een mooie hond ook !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaaauw, heel mooi. Het bos heeft echt een magische uitstraling in de herfst <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's! Mijn hond wordt ook altijd zo enthousiast als die in het bos is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De foto's zijn echt prachtig! En je hebt het heel mooi geschreven! Ik kan er ook echt van genieten om met mijn hond door het bos of over de heide te lopen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaaah wat is je hond cute. <3 En je verhaalmaakskills zijn tof, het is heel leuk om te lezen! Heb je dit ook gebruikt voor je sfeerverslag? :) (Die fluffy sokken en Ben Howard en die warme kop tomatensoep hebben mij namelijk daarnet behoorlijk in een herfststemming gebracht <3<3<3)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha thanks! Nee, ik heb net een raadsvergadering bijgewoond, want het onderwerp moest binnen de politiek of zorg vallen. Yeah, missie geslaagd! :)

   Verwijderen
 7. Heel leuk artikel, helemaal into de herfstsfeer! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. CLAU JE BENT ZO LEUK.
  En die laatste foto is heel erg mooi (:

  doei

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een superschatiig hondje!! Echt te lief, die eerste twee foto's zijn echt cute
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah wat heerlijk! Ik kan ook zo genieten van een boswandeling met mijn lieve hond! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel erg mooi geschreven en wat een mooie foto's! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een prachtige foto's!
  En een hele schattige hond natuurlijk :)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen