Herfstfoto's

10/07/2016

herfstfoto's
Iedereen die me maar een beetje volgt op social media of in het echte leven, weet dat ik best wel blij ben dat de herfst is begonnen. Ik heb al een aantal hele fijne boswandelingen achter de rug en al de nodige kopjes herfstthee naar binnen gewerkt. Natuurlijk kunnen een paar herfstfoto's niet ontbreken op mijn blog en vandaag deel ik er een aantal die ik met mijn telefoon heb gemaakt. En ik heb een iPhone 4S, dus ik weet de struggles van telefooncamera's, maar ik heb misschien wel een paar hele goede tips die jou kunnen helpen bij het maken van een goede herfstfoto met je telefoon.

herfstfoto's
foto's maken met je telefoon
Hoe fijn ik de zomer ook vind (ik bedoel: chillen in de hangmat, cocktails drinken en in het zwembad liggen) de kleuren van de herfst overtreffen het by far. De warmte van de groene en oranje tinten geeft je dat gevoel in je onderbuik waardoor je onder een dekentje Frozen wil kijken, terwijl je warme stroopwafels eet. De bovenste 2 foto's zijn gemaakt met mijn telefoon. 

- De eerste tip: maak je foto's tijdens de zonsondergang. Het oranje licht maakt de kleuren in het bos nóg mooier. Speel met het zonlicht. Geloof me, je maakt misschien niet meteen de perfecte foto, maar de tiende keer zou het zomaar kunnen lukken. 
- #2 Gebruik de bladeren. Ik plukte een varen en probeerde hierop de focussen met mijn camera terwijl de zon naar me toe scheen. Hierdoor krijg je mooie bokeh en een super interessant beeld.

foto's maken met je telefoon
foto's maken met je telefoon
- #3 Gebruik je eigen schaduw. Een selfie maken met óf heel hard zonlicht óf veel te veel tegenlicht is natuurlijk zo'n beetje onmogelijk. Dus waarom niet je eigen schaduw op de foto zetten? Ik trommelde mijn huisgenootje op om naast mij te komen staan en ook een varen in de lucht te houden en tadaaa! 
- #4 Verplaats jezelf totdat je denkt: 'ja dit is het'. De zon die tussen de bomen schijnt is natuurlijk super mooi, maar ik krijg het gerust voor elkaar om verkeerd te gaan staan, waardoor de foto helemaal niet mooi is. Dus daarom, loop een stukje naar links of naar rechts. Het kan opeens een stuk mooier worden. 

suikerspin lucht

portretten maken
Deze foto's zijn wél met mijn spiegelreflex gemaakt, maar tips bij deze: #1 kijk alsjeblieft even naar buiten als de zon ondergaat. Het kan zó bizar mooi zijn. En #2: Je kunt de mooiste portretten maken met een herfstachtergrond. Deze foto maakte ik in de achtertuin van Lydia, maar is wat mij betreft herfstproof door de groene achtergrond en de kruiwagen. Heb jij ook iets geschreven over de herfst of heb je mooie herfstfoto's gemaakt? Je mag een linkje achterlaten naar je blog op Instagram zodat we de liefde voor herfst met elkaar kunnen delen. 

Welke foto vind jij het tofst? Liefs, Claudia 

Ook leuk?

20 reacties

 1. Love love love deze tips! Echt heel handig, ik zal ze zeker gebruiken tijdens een heerlijke boswandeling (zo veel liefde voor de herfst :) ) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke tips en erug leuke foto's! Ik moet nog een beetje wennen aan dat het weer koud en donker wordt maar hé het is inderdaad ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die laatste foto vind ik zo onwijs tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aah, je maakt zulke mooie foto's! Leuk en handig artikel ook. Ik ga dit zeker eens gebruiken en 'n herfst shoot doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja de zoooon <333 Dat portret van Lydia vind ik bloed mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's maak je toch ook! Ik houd zelf ook heel erg van de herfst, vooral als ik dan deze foto's zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Petje af dat die foto's uit je telefoon komen rollen, luv them<3 En dat portret van Lydia is zo pretty! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie foto's heb je gemaakt en fijne tips :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige foto's! Ik ben dol op herfstfoto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb een haat liefde verhouding met de herfst, de natuur is prachtig maar de kou is killing :(
  xx Ish

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahh heerlijke tips! I luf herfst! (nouja, behalve de regen die er gratis bij komt... ) de De foto's die je erbij hebt als voorbeelden zijn ook zo moooi! Vooral dat laatste portret!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie foto's! Ik ben niet zo'n fan van de herfst, al vind ik thee, warme choco en dikke truien wel heel erg fijn. De kou en de regen staat me echt niet aan hahah. Maar fotogeniek de herfst wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijke foto's! Ik vind het buiten nog niet helemaal herfst omdat de bomen nog erg groen zijn, denk dat dat over twee weken wel heel anders is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wauw, wat een prachtige foto's zeg<3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wauw wat een enorme mooie foto's heb je gemaakt zeg, love it

  BeantwoordenVerwijderen